NOLE JURI STOTU TITULU KARIJERE: "Uvek sam imao mnogo uspeha ovde!"


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 09:49


Pokušava da podigne nivo svoje igre.

Foto: Starsport
NOLE JURI STOTU TITULU KARIJERE: "Uvek sam imao mnogo uspeha ovde!"

Srpski teniser Novak Đoković se sprema za svoj nastup na turniru u Šangaju, koji počinje od druge runde. Kao trenutno četvrti teniser sveta, Novak je na startu slobodan, a prvi rival biće mu bolji iz duela Mikelsen-Bu. Đoković se u Kinu vratio posle pet godina, a koliko je voljan u ovoj zemlji pokazalo se i posle treninga, koji je odradio pred punim tribinama.

Novak Đoković će zaigrati na mastersu u Šangaju gde će probati da dođe do prve titule u sezoni, a 100. u karijeri.

- Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri. Uvek sam imao mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove… - rekao je Đoković na konferenciji za medije i dodao:

- Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde.

Đoković nije igrao u Šangaju od 2019. godine, kako mu se sada čini sve?

Foto: Starsport

Novak Đoković

 

- Teren je i dalje prilično brz. Baš smo juče pričali kako je jedno vreme tendencija bila da se igrališta usporavaju a sada je ponovo da se ubrzavaju. Ju-Es open je bio mnogo brži nego prethodnih godina. To mi je i razumljivo jer je tamo mnogo mečeva, igraju se u pet setova i ponekad to iskomplikuje dnevni program koji se mnogo oduži. Meni to ne smeta, mada više volim kada se to radi postepeno nego naglo kao u Njujorku.

Upitan je i za mišljenje o tenisu u Kini.

- Baš sinoć sam trenirao sa Džangom, mislim da je on probio led, da je najuspešniji kineski teniser. Penje se uz svetsku listu i pomaže ostalima da shvate da i oni mogu isto. Ženski tenis je u Kini uvek imao mnogo uspeha, Na LI je osvojila dve gren slem titule. Sada je Ćinven olimpijska šampionka i u prvih 10 na svetu.

BONUS VIDEO: