PREMINUO TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA! Svet tenisa zavijen u crno


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 11:41


Napustio nakon duge i teške bolesti.

Foto: TSS - S.Stevanović
PREMINUO TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA! Svet tenisa zavijen u crno

Danas je sportska javnost Srbije potresena vestima o smrti, Jovana Lilića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Sa samo 59 godina, Lilić je izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere.

Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

- Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Dejvis kup tima Srbije. Osvajao je takođe brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije, okitio se kao trener "Salatarom" u Dejvis kup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzano odličje - navodi se u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Posebno važno poglavlje u Lilićevom životu bila je saradnja sa jednim od najvećih svetskih tenisera, Novakom Đokovićem. Njihova dugogodišnja saradnja započela je još u juniorskim danima Đokovića, a kulminirala je osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Lilić je takođe bio uz Đokovića tokom njegovog prvog nastupa na Australijan openu 2004. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u njegovoj karijeri.

- Saučestvujemo u bolu porodice Lilić. Detalji sahrane će naknadno biti objavljeni - dodaju iz Saveza o odlasku jednog od najvećih teniskih stručnjaka koje je Srbija imala.

Ostavljajući iza sebe ne samo uspomene već i brojne uspehe i medalje, Jovan Lilić će zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih teniskih stručnjaka koje je Srbija ikada imala. Teniski savez Srbije najavio je da će detalji sahrane biti naknadno objavljeni, dok se sportska i teniska javnost saučestvuju u bolu porodice Lilić.

Odlazak Jovana Lilića predstavlja veliki gubitak za srpski tenis, ali će njegovo nasleđe živeti kroz sve one koje je inspirisao i vodio na putu ka uspehu.

BONUS VIDEO