OTKRIVENA BOLNA ISTINA O NOVAKOVOM TRENERU! Obradović o svim detaljima Lilićeve zle sudbine


IZVOR: Republika/A.Đ. - 03.10.2024 | 13:36


Bogdan Obradović za Republiku otkrio nepoznate detalje iz Lilićevog života.

Foto: Starsport
OTKRIVENA BOLNA ISTINA O NOVAKOVOM TRENERU! Obradović o svim detaljima Lilićeve zle sudbine

Danas je sportska javnost Srbije potresena vestima o smrti, Jovana Lilića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Sa samo 59 godina, Lilić je izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere.

Za Republiku je o Liliću govorio Bogdan Obradović, jako potresen vešću o njegovo smrti, prisetio se ranijih dana i koliko mu je Jovan pomagao.

- Nemam šta da mislim o njemu, jedan jedni, izuzetno plemenit i dobar čovek. Joca je taj koji je stvarao uvek sjajnu atmosferu u timu među svima nama. U periodu kada sam ja radio sa Novakom, nisam mogao da putujem jer sam imao obaveze u klubovima u kojima sam radio, tako da je Joca tu uvek uskakao, bio je tu, putovao sa Noletom i naravno posle toga bio sa Dejvis kup reprezentacijom, tako da sa te strane mislim da je dao veliki doprinos svim ovim našim rezultatima i uspesima - rekao je on.

Foto: Starsport

Bogdan Obradović i Novak Đoković

 

Bogdan smatra da je to veliki gubitak za tenis, a takođe i gubitak dobrog prijatelja.

- Sigurno da jeste, mislim da je prerano otišao. Joca je godinu dana stariji od mene, '65. je godište, sa te strane je još mnogo toga trebao da da i još puno godina da provede sa nama i da se u ovoj zadnjoj fazi života lepo družimo, ali evo nažalost, te grozne bolesti i sve ostalo što ga je pogodilo odvelo ga je tamo gde ne treba, prerano - zaključio je Obradović.

Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

BONUS VIDEO: