VILANDER PROLUPAO I PONIZIO ĐOKOVIĆA: Bivši as "tresnuo" i ostao živ


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 03.10.2024 | 20:00


Na udaru su se ovaj put našli i Federer i Nadal.

Foto: Tanjug/AP/profimedia
VILANDER PROLUPAO I PONIZIO ĐOKOVIĆA: Bivši as "tresnuo" i ostao živ

Mats Vilander je "lupio" i ostao živ! Legendarni teniser a sada teniski komentator i konsultant bio je oduševljen poslednjim okršajem Karlosa Alkaraza i Janika Sinera na turniru u Pekingu. Alkaraz je trijumfovao u finalu posle izuzetno uzbudljivog meča, koji je bio i najduži u istoriji tog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Dižu ih u nebesa: Siner i Alkaraz

Vilander je izjavio da je ova predstava bila u ravni sa najboljim sportskim događajima ikada, ističući neizvesnost i zabavu koju su mladi teniseri priredili. Međutim, malo se zaneo onim što je rekao. Vilander je izazvao iznenađenje svojim komentarom o Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

- Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju, ali što se tiče nivoa, kada su Siner i Alkaraz najbolji, nema šanse da je iko ikada igrao bolji tenis. Karlos i Janik su priredili sjajnu, zabavnu predstavu. Za mene je to u ravni najboljih sportskih događaja ikada. To se dešava svaki put kad igraju. Osmišljavaju neizvesnost, zabavu. Ono što vidite kod njih je da meč može da ode u bilo kom pravcu. Svako može da pobedu. Nijedan od njih se ne plaši ovog drugog. U njihovim mečevima ima brzih promena. Traje pet ili deset minuta, a onda se ovaj drugi vrati i uradi nešto - rekao je Vilander.

Foto: Tanjug/AP

Potcenjeno sve što su uradili: Đoković, Nadal i Federer

On se tu nije zaustavio.

- Karlos Alkaraz je isti kakav je bio u poslednje tri ili četiri godine. On je nebrušeni dijamant. Ponekad je uglađen, ponekad je grub. Siner ove susrete čini zanimljivijim jer je postao kompletniji, raznovrsniji, usuđuje se da udari loptu, izlazi na mrežu. Iznenađenja dolaze sa obe strane. Nadam se da se Alkaraz neće promeniti - dodao je Mats.

BONUS VIDEO