NOLE SPREMAN ZA DRUGO KOLO! Evo ko će mu biti protivnik!


IZVOR: Republika - 04.10.2024 | 09:52


Novak Đoković je rekorder takmičenja u Šangaju sa četiri osvojene titule.

Foto: Starsport
NOLE SPREMAN ZA DRUGO KOLO! Evo ko će mu biti protivnik!

Novak Đoković će se u drugom kolu mastersa u Šangaju suočiti sa dvadesetogodišnjim Amerikancem Aleksom Mikelsenom, koji je na startu turnira u Kini pobedio Junčaoketea Bua sa 6:3, 6:4. Iako se dosad nisu sastali na terenu, Mikelsen dolazi kao 43. igrač na ATP listi i predstavlja zanimljivog protivnika za trenutno četvrtog igrača sveta.

Novak Đoković je rekorder takmičenja u Šangaju sa četiri osvojene titule, a ovo mu je prvi put da učestvuje na turniru od 2019. godine. Nakon poraza od Alekseja Popirina na US Openu, Novak je odigrao samo jedan meč sredinom septembra u Dejvis kupu, gde je ostvario ubedljivu pobedu nad Janisom Ksilasom.

U petak ujutro po srednjoevropskom vremenu, još nekoliko tenisera ostvarilo je pobede na turniru u Šangaju. Tomi Pol, Aleks Tabilo i Ben Šelton su takođe prošli u naredno kolo, dok je došlo do iznenađenja porazom Feliksa Ože-Alijasima od 74. igrača sveta Aleksandera Milera.

Foto: Instagram.com/djokernole/printscreen

 

 

Nakon što je saznao da će mu protivnik biti Aleks Mikelsen, Novak Đoković se priprema za svoj prvi meč sa ovim mladim teniserom. Sa svojim iskustvom i veštinom, sigurno će pružiti izuzetnu igru i prikazati svoje kvalitete na terenu.


Očekuje se da će meč između Novaka Đokovića i Aleksa Mikelsena biti jedan od najzanimljivijih duela drugog kola Mastersa u Šangaju, a ljubitelji tenisa sigurno neće propustiti priliku da prate ovaj susret. Novak Đoković, kao jedan od najboljih tenisera današnjice, i mladi talentovani Amerikanac obećavaju uzbudljiv teniski spektakl.

BONUS VIDEO: