TENISKI AS U PROBLEMIMA! Vukić izbacio igrača, pa Novaku okrčio put! (FOTO)


IZVOR: Republika - 04.10.2024 | 19:29


Potrebno je vreme da se vrati u formu.

Foto: Starsport
TENISKI AS U PROBLEMIMA! Vukić izbacio igrača, pa Novaku okrčio put! (FOTO)

Aleksandar Vukić savladao devetog tenisera sveta u drugom kolu sa 2:0 (6:4, 6:4). Norveški teniser Kasper Rud godinama je bio nepravedno potcenjivan na ATP turu, ali je krajem 2023. i početkom 2024. godine pokazao svoj pravi talenat na omiljenoj podlozi - šljaci. Međutim, nakon sjajnih nastupa na turnirima kao što su Monte Karlo, Barselona i Ženeva, te polufinala na Rolan Garosu, Rud je upao u seriju poraza i loših rezultata.

Iako je stigao do polufinala na Rolan Garosu, eliminacija sa ovog turnira očigledno je teško pala Kasperu Rudu, budući da je u poslednjih šest mečeva doživeo pet poraza. Jedini uspeh koji je postigao bio je protiv 168. tenisera sveta - Žaimea Farijea, u Dejvis kupu. Nakon toga, porazi od Tompsona, Serundola i Roše, kao i poraz od Australijanca Aleksandra Vukića, dodatno su pogoršali situaciju.

Foto: Tanjug/AP

Doživeo pad: Kasper Rud

Nakon eliminacije sa Rolan Garosa, Kasper Rud nije uspeo da pronađe svoju formu i igru. Osim poraza, Norvežanin brine i igra koju je prikazao na terenu, posebno na turniru u Šangaju. Iako je bio slobodan u prvom kolu kao nosilac, već u drugom kolu zaustavljen je od strane Aleksandra Vukića, što je dodatno zabrinulo njegove navijače i ljubitelje tenisa.

Kasper Rud će morati da se potrudi da prebrodi ovo teško razdoblje i vrati se u formu koja je karakterisala njegove sjajne nastupe na šljaci u prethodnom periodu.

BONUS VIDEO