ODREĐEN DATUM POSLEDNJEG POZDRAVA! Evo kad je sahrana, a kad komemoracija Jovanu Liliću!


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 14:27


Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha.

Foto: TSS - S.Stevanović
ODREĐEN DATUM POSLEDNJEG POZDRAVA! Evo kad je sahrana, a kad komemoracija Jovanu Liliću!

Pre dva dana, 3. oktobra je sportska javnost Srbije bila potresena vestima o smrti, Jovana Lilića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Sa samo 59 godina, Lilić je izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere.

Komemoracija Jovanu Liliću biće održana u Centru za kulturu Vlada Divljan u Beogradu u ponedeljak, 7. oktobra u 13 časova. Sahrana je zakazana za utorak, 8. oktobra u 13 časova na beogradskom groblju Lešće.

Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Dejvis kup tima Srbije. Osvajao je takođe brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije, okitio se kao trener "Salatarom" u Dejvis kup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzano odličje - navodi se u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Posebno važno poglavlje u Lilićevom životu bila je saradnja sa jednim od najvećih svetskih tenisera, Novakom Đokovićem. Njihova dugogodišnja saradnja započela je još u juniorskim danima Đokovića, a kulminirala je osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Lilić je takođe bio uz Đokovića tokom njegovog prvog nastupa na Australijan openu 2004. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u njegovoj karijeri.

BONUS VIDEO: