BILO JE GUSTO! Đoković se obratio nakon meča u Šangaju: "Za niskog igrača dobro se kreće"


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 14:53


Novak Đoković je još jednom pokazao svoju izuzetnu sposobnost da se izbori sa izazovima na terenu.

Foto: Credit: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia
BILO JE GUSTO! Đoković se obratio nakon meča u Šangaju: "Za niskog igrača dobro se kreće"

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, ostvario je veliki uspeh na turniru u Šangaju, trijumfujući prvi put posle pet godina. U dramatičnom meču protiv Aleksa Mikelsena, Novak je slavio rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 7:6), pokazujući svoju požrtvovanost u presudnim momentima.

- Gledao sam ga kako igra. Nismo igrali. Ja dugo nisam igrao, on je počeo dobro. Sjajno je servirao, igrao agresivan tenis. Za niskog igrača dobro se kreće. Ne plaši se da igra, bilo je gusto. Jako mi je drago što sam sačuvao smirenost i živce. Dobro sam servirao Moglo je da bude lako za mene 6:1, ali je lopta odlučila da padne na mojoj polovini. Potom sam izgubio servis, a on je dobio krila. Jako mi je drago što smo odmerili snage - poručio je Nole, a potom govorio o kineskom jeziku na kome se obratio publkici: 

- To je nešto iz prošlosti. Znak i simbol koje znam. To radim duži niz godina. Navijači iz Kine su mi rekle kako da naučim. Nisam poboljšao kineski, nisam bio tu pet godina i moraću da naučim neke nove rečenice - rekao je Đoković. 

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju izuzetnu sposobnost da se izbori sa izazovima na terenu, ali i van njega. Njegova posvećenost i želja za usavršavanjem kako u teniskim veštinama, tako i u komunikaciji sa navijačima, čine ga istinskom sportskom ikonom.

BONUS VIDEO: