KAKAV PREOKRET! SINER IPAK U OSMINI FINALA! Prvi reket sveta uspeo je da savlada protivnika!


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 12:53


Janik Siner, do trijumfa je došao posle preokreta u meču koji je trajao nešto manje od tri sata.

Foto: www.profimedia.rs
KAKAV PREOKRET! SINER IPAK U OSMINI FINALA! Prvi reket sveta uspeo je da savlada protivnika!

Italijanski teniser Janik Siner ostvario je značajan uspeh plasiravši se u osminu finala ATP turnira u Šangaju. Nakon neizvesne borbe, Siner je trijumfovao nad Tomasom Martinom Ečeverijem rezultatom 2:1 u setovima.

Prvi reket sveta, Janik Siner, do trijumfa je došao posle preokreta u meču koji je trajao nešto manje od tri sata. Ečeveri je pružio najveći otpor u prvom setu, koji je na kraju i dobio u taj-brejku sa 7:3. Međutim, Siner je uspeo da pojača ritam u nastavku meča, ostvarivši preokret i osvajanjem drugog seta rezultatom 6:4. Slična situacija se ponovila i u trećem setu, gde je Siner uspeo da odbije napad Ečeverija i osvoji set rezultatom 6:2.

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

 


Iako je Siner ostvario pobedu, ne treba zanemariti snažan otpor koji je pružio Tomas Martin Ečeveri. U šestom gemu trećeg seta, Ečeveri je imao priliku da vrati brejk i učini završnicu meča neizvesnom. Nakon 15 poena i tri brejk lopte, Siner je ipak uspeo da osvoji taj gem, što je ujedno bio i najduži gem u meču.

Nakon osvajanja osmine finala, Janik Siner se sada priprema za naredni meč protiv pobednika duela Karbaljes Baena - Šelton. Publika sa nestrpljenjem iščekuje Sinerov nastup u narednom meču, dok Siner uzbuđeno priprema strategiju za svoj sledeći izazov na turniru u Šangaju.

Podsetimo, pored Janika Sinera, u osmini finala se nalazi i ruski teniser Danil Medvedev, nakod što je pobedio Italijana Matea Arnaldija.

BONUS VIDEO: