HAOS U ŠANGAJU! ĐOKOVIĆEV MEČ SE ODLAŽE! Evo šta je razlog tome!


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 13:30


Ova situacija će, svakako, imati posledice na dalji tok takmičenja.

Foto: printscreen/X
HAOS U ŠANGAJU! ĐOKOVIĆEV MEČ SE ODLAŽE! Evo šta je razlog tome!

Srpski teniser Novak Đoković će morati da sačeka još jedan dan pre nego što istrči na teren Šangaj Masters turnira. Zbog jake kiše koja je danas zahvatila Šangaj, organizatori su bili prinuđeni da promene raspored mečeva, dajući prednost nezavršenim mečevima druge runde. Đoković je trebalo da igra svoj meč treće runde u ponedeljak, ali će sada morati da sačeka utorak kako bi saznao ko mu je naredni rival.

Tačno vreme kada će se Đoković naći na terenu ostaje velika nepoznanica, s obzirom na to da prvo mora da sačeka završetak meča između Kobole i Vavrinke, kako bi saznao ko će mu biti naredni protivnik. Ova situacija će, svakako, imati posledice na dalji tok takmičenja, a osmina finala je još uvek obavijena velom tajne.

Foto: Starsport

Novak Đoković

 

Osim što se čeka ishod meča Đokovićevog potencijalnog rivala, Tijafo i Džou kao i Bublik i Safiulin takođe moraju da odigraju svoje mečeve druge runde. Sve ovo predstavlja izazov za organizatore koji moraju uskladiti raspored tako da nijedan od tenisera ne bude oštećen, a da se ne favorizuje ni jedan od učesnika takmičenja.

Podsetimo, Novak Đoković se juče susreo sa Aleksom Mikelsenom nameču drugog kola turnira u Šangaju. Đoković je odneo pobedu nad Mikelsenom, ali uz dosta muke, i plasirao se u treće kolo mastersa u Šangaju. Novakov Meč trećeg kola je bio zakazan za ponedeljak 7. oktobra, ali zbog nepredviđenih vremenskih uslova, taj meč se odlaže za dan kasnije, odnosno za utorak 8. oktobra.

BONUS VIDEO: