NOVI KINESKI CAR: Iz Šangaja se vidi Torino - Đoković već stigao do sjajnog ostvarenja!


IZVOR: Vladimir Vorih - 07.10.2024 | 06:26


U iščekivanju nastavka borbe za šangajski pehar.

Foto: Instagram.com/djokernole
NOVI KINESKI CAR: Iz Šangaja se vidi Torino - Đoković već stigao do sjajnog ostvarenja!

Srpski teniser Novak Đoković će morati da sačeka još jedan dan pre nego što istrči na teren Masters turnira u Šangaju. Zbog jake kiše koja je danas zahvatila Šangaj, organizatori su bili prinuđeni da promene raspored mečeva, dajući prednost nezavršenim mečevima druge runde. Đoković je trebalo da igra svoj meč treće runde u ponedeljak, ali će sada morati da sačeka utorak kako bi saznao ko mu je naredni rival.

Pošto je Masters u Šangaju u punom jeku, trenutno nema značajnijih promena na ATP listi najboljih tenisera sveta. Nakon plasmana u treće kolo Šangaja, Novak Đoković i dalje zauzima četvrto mesto sa 5.610 bodova.

Na vrhu liste nalazi se neprikosnoveni Janik Siner sa impresivnih 11.020 bodova, dok se na drugom mestu nalazi Karlos Alkaraz sa 7.020 bodova. Aleksander Zverev je trenutno na trećoj poziciji sa 6.745 bodova, dok je Danil Medvedev peti sa 5.430 bodova.

Iako Novak trenutno ne može da popravi svoj plasman na ATP listi, dobio je dobre vesti u trci za Završni masters u Torinu. Pobeda nad Mikelsenom mu je donela trenutni pomak, pozicioniravši ga među osam najboljih u ATP trci sa 3.310 poena.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Novak ne polaže mnogo pažnje na ATP listu

 

Novak ima priliku da se popne na šesto mesto ukoliko ostvari sjajan rezultat na Mastersu u Šangaju.

Svaka Novakova pobeda na ovom turniru je od izuzetne važnosti, kako za osvajanje pete titule na ovom mastersu, tako i za ostanak među deset najbolje plasiranih tenisera na svetu pred narednu sezonu.

Pored Novaka, i ostali srpski teniseri se nalaze na ATP listi. Miomir Kecmanović zauzima 53. mesto sa 965 poena, Dušan Lajović se nalazi na 74. poziciji sa 746 poena, dok je Laslo Đere na 110. mestu sa 516 bodova.

Da podsetimo, Novak Đoković se susreo sa Aleksom Mikelsenom u meču drugog kola turnira u Šangaju. Đoković je odneo pobedu nad Mikelsenom, ali uz dosta muke, i plasirao se u treće kolo mastersa u Šangaju. Novakov meč trećeg kola je bio zakazan za ponedeljak 7. oktobra, ali zbog nepredviđenih vremenskih uslova, taj meč odložen za dan kasnije, odnosno za utorak 8. oktobra.

 

BONUS VIDEO: