NADALU SE TRESE TLO POD NOGAMA: Đoković na korak od rušenja ovog Rafinog rekorda!


IZVOR: Republika/S. J. - 07.10.2024 | 08:46


Đoković se polako približava svom starom rivalu.

Foto: Profimedia
NADALU SE TRESE TLO POD NOGAMA: Đoković na korak od rušenja ovog Rafinog rekorda!

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković se trenutno nalazi u Šangaju gde igra turnir u okviru turneje u Kini. Nole je u prvom kolu pobedio Aleksa Miklesena rezultatom 2:0, pa će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Kobole i Vavrinke.

Nema sumnje da je Đoković trenutni glavna atrakcija u Kini i da navijači prosto lude za njim od samog početka ove turneje. Ove godine Novak je osvojio jedino Olimpijske igre u Parizu, jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri. Sada Nole juri Šangaj koji mu je izuzetno bitan zbog učešća na Završnom Mastersu u Torinu. Poznato je da je Nole oborio sve moguće rekorde, ali ima i onih koji nije.

Foto: Starsport

Novak Đoković

Naime, veliki Đokovićev rival, Rafael Nadal još uvek drži rekord po najviše pobedama u glavnom žrebu na Mastersima (410), dok ih Novak ima 405, a iza njih dvojice nalazi se Rodžer Federer sa 381. Nema sumnje da Nole ima motiva da sruši Rafu i u ovom segmentu i da postane nepriskonoven i u tome. Biće zanimljivo videti Đokovićevo dalje učešće na turniru u Šangaju.

Foto: Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal

Era velike trojke u tenisu se polako završava, Federer se odavno penzionisao, Nadal već duže vreme nije u formi, dok je Đoković u blagom padu forme, ali ipak se dosta bolje drži od Nadala. Njih trojica su obeležili jedan veliki period u belom sportu i nema sumnje da će se teško pojaviti opet takvi asovi kao što su bili njih trojica. Đoković je definitivno dokazao da je najbolji svih vremena i da mu nema ravnog.

BONUS VIDEO