EVO KO JE SLEDEĆI NOVAKOV PROTIVNIK U ŠANGAJU: Po prvi put u karijeri protiv ovog tenisera!


IZVOR: Republika - 07.10.2024 | 17:40


Ovo se jedva čekalo.

Foto: Starpsort
EVO KO JE SLEDEĆI NOVAKOV PROTIVNIK U ŠANGAJU: Po prvi put u karijeri protiv ovog tenisera!

Četvrti teniser sveta Novak Đoković saznao je ime svog protivnika u trećem kolu Mastersa u Šangaju. Nakon što je Flavio Koboli slavio protiv Stena Vavrinke nakon preokreta sa sa  6:7 (6), 7:6 (4), 6:3, obezbedio je treće kolo turnira gde će ga čekati Novak Đoković. Ovo će biti prvi susret Srbina i Italijana, što će sigurno biti uzbudljiv meč za ljubitelje tenisa.

Do sada, Novak Đoković i Flavio Koboli nisu imali prilike da odmere snage na teniskom terenu, pa će ovo biti prilika da vidimo kako će se njihov susret odvijati.

Foto: Tanjug/AP

Sledeći Novakog protivnik: Flavio Komboli

Nole će na terenu biti u utorak ne pre 12.30, kao prvi meč večernjeg programa u ovom kineskom gradu. Ukoliko slavi protiv Kobolija, u četvrtom kolu bi igrao protiv pobednika meča između Romana Safijulina i Frensis Tijafo.

Podsetimo, Novak je četiri puta u karijeri osvojio turnir iz serije 1000 u Šangaju, što ga čini jednim od najuspešnijih tenisera na ovom turniru.

Uzbuđenje oko meča i Novakove igre je veliko, a navijači su pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem.

Flavio Koboli je mladi italijanski teniser koji tek stasava na svetskoj sceni, a duel sa Đokovićem biće mu najveći izazov u karijeri do sada. Italijan trenutno drži 123. mesto na ATP listi, a pobeda nad Vavrinkom u drugom kolu pokazuje da je sposoban da se nosi sa iskusnim igračima, ali suočavanje s Đokovićem je potpuno drugačiji nivo izazova.

Pored toga, Đoković je u Šangaju uvek imao veliku podršku publike, a njegova popularnost u Aziji je ogromna. Njegov povratak na Masters seriju u ovom regionu prvi put nakon pauze izazvane pandemijom dodatno je doprineo entuzijazmu navijača, koji su ga već masovno dočekivali na treninzima i prilazili mu za autograme i fotografije.

BONUS VIDEO