DOPING GA JE UBIO! Teniser je bio u top formi, a onda se totalno srozao - Vratio sam se ogorčen!


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 08:31


Doping afera razotkriva nejednak tretman igrač

Foto: Tanjug
DOPING GA JE UBIO! Teniser je bio u top formi, a onda se totalno srozao - Vratio sam se ogorčen!

Bivši argentinski teniser, Giljermo Korija, izneo je svoje nezadovoljstvo tretmanom koji je dobio u slučaju dopinga u poređenju sa tretmanom koji trenutno dobija italijanski teniser Janik Siner. Korija je bio suspendovan zbog dopinga 2001. godine nakon što je pronađen trag nandrolona u njegovom organizmu.

- Nandronolon je ušao u moj organizam kroz zaraženi vitamin. Nažalost nisam imao isti tretman kao Siner - rekao je intervjuu za magazin "Klej“ Giljermo Korija.

Međutim, on tvrdi da je dokazao svoju nevinost i vratio se na teren nakon sedam meseci. U intervjuu za magazin "Klej", Korija je istakao da smatra da nije imao isti tretman kao Siner, koji je trenutno suočen sa sličnim optužbama.

Korija je istakao da je njegovo iskustvo sa dopingom bilo veoma teško i da je morao da se bori kako bi dokazao svoju nevinost. Nakon suspenzije, angažovao je psihologe i sprovodio brojne testove kako bi dokazao da nije namerno koristio nedozvoljene supstance.

- Doping me je ubio, bio sam u najboljoj formi, posle sam se vratio ogorčen.  Angažovao sam psihologe, išao na detektor laži, pravio genetske testove kako bih dokazao kako je doping ušao u moje telo, da nisam hteo da izvučem nikakvu korist od toga - dodao je Giljermo.

Janik Siner, mladi italijanski teniser, takođe se našao u središtu doping skandala nakon što je bio pozitivan na klostebol. Iako je Svetska antidoping agencija (WADA) uložila žalbu protiv oslobađajuće odluke, Siner je izjavio da veruje da će izaći kao pobednik iz ove situacije. On je izrazio uverenje da će uspeti da dokaže svoju nevinost i da se nada pozitivnom ishodu situacije.

- Samo jedno tražim, da svi imaju isti tretman - dodao je Korija, koji je igrao finale Rolan Garosa, 2004. Vodio je sa 2:0 u finalu protiv zemljaka Gastona Gaudija, imao i meč lopte, ali nije dovršio posao.

S druge strane, Siner je do sada prošao mnogo bolje, jer mu je dozvoljeno da nastavi sa takmičenjima dok se bori da dokaže svoju nevinost.

BONUS VIDEO