REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA KIDAJU DUŠU: Nole se emotivno potresao u Kini


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 08.10.2024 | 09:20


Teniski as se ne miri sa velikim gubitkom.

Foto: instagram.com/djokernole/
REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA KIDAJU DUŠU: Nole se emotivno potresao u Kini

Novak Đoković igraće danas na mastersu u Šangaju protiv Flavija Kobolija, koji je ranije savladao Stana Vavrinku, ali tenis nije jedino što je na pameti najboljem srpskom teniseru. Nole je mislima delimično i u Beogradu gde će danas biti sahranjen njegov veliki prijatelj i nekadašnji trener Jovan Lilić. Od uglednog sportskog radnika juče su se oprostili porodica i prijatelji, kao i saradnici iz sveta tenisa na komemoraciji, a će danas biti ispraćen na večni počinak.

Upravo to je bio povod da se Novak još jednom oglasi i oprosti od svog prijatelja.

- Joco, zauvek ćeš ostati u našim srcima - stoji u čitulji koju su u novinama dali Novak sa ostatkom porodice Đoković.

Foto: printscreen

 

Prethodno se u ime Teniskog saveza Srbije, ali i svih prijatelja, od Jovana oprostio i Goran Đoković, Novakov stric i predsednik TSS.

- Okupili smo se tužnim povodom. Jovan je ziveo za tenis i ostavio je neizbrisiv trag. Secacemo se njegovih anegdota. Bio je istaknuti teniski radnik. Iza njega ostaju generacije tenisera, osvajao medalje u mlađim kategorijama. Bio je selektor kada je Novak osvojio bronzu u Pekingu. Sećam se finala 2010. godine, Joca je uleteo u svlačionicu i rekao da nismo subotari, da ćemo slaviti u nedelju - rekao je Đoković.

Podsetimo, Jovan Lilić je sa samo 59 godina izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere. Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

- Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Dejvis kup tima Srbije. Osvajao je takođe brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije, okitio se kao trener "Salatarom" u Dejvis kup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzano odličje - navodi se u saopštenju Teniskog saveza Srbije posle njegove smrti.

BONUS VIDEO