CICIPAS UNIŠTIO MILERA! Navijte alarme, kreće spektakl sa Medvedevim!


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 09:51


Dinmična borba

Foto: Profimedia
CICIPAS UNIŠTIO MILERA! Navijte alarme, kreće spektakl sa Medvedevim!

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, pokazao je izuzetnu sigurnost u svojoj igri tokom meča protiv Aleksandera Milera iz Francuske, plasiravši se tako u osminu finala turnira u Šangaju. Iako je imao nešto teži drugi set, Cicipas je uspeo da zadrži kontrolu nad mečom i osvoji ga rezultatom 2:0 (6:3, 7:5).

Cicipas je pokazao svoju odlučnost od samog početka meča, uspevajući da sačuva dve brejk lopte u ranoj fazi meča pri rezultatu 2:1 za Francuza. Nakon toga, uspeo je da dva puta oduzme servis rivalu, čime je stekao značajnu prednost u prvom setu.

Drugi set je doneo daleko dinamičniju borbu, sa Cicipasom koji je prvo napravio brejk i poveo sa 5:2. Međutim, u trenutku kada je servirao za pobedu, Francuz je uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Ipak, grčki teniser je uspeo da se ponovo koncentriše i osvoji dva vezana gema, čime je zapečatio svoju pobedu.

Nakon uspeha protiv Milera, Cicipasa očekuje izazov u osmini finala u vidu susreta sa Danilom Medvedevim. Njihov meč zakazan je za sredu, četiri časa posle ponoći po srednjeevropskom vremenu. Medvedev je do osmine finala stigao pobedom nad Italijanom Mateom Arnaldijem rezultatom 2:1 (5:7, 6:4, 6:4), što dodatno ukazuje na izazov koji ih očekuje u narednom meču. 

Pobednik ovog meča će se najverovatnije sastati sa Janikom Sinerom u četvrtfinalu, obećavajući uzbudljive mečeve u nastavku turnira. Cicipasov uspeh do sada obećava zanimljiv nastavak takmičenja u Šangaju.

 

BONUS VIDEO