FEDERER ZABIO NOVAKU I SRBIJI NOŽ U LEĐA: Rodžer grli okorelog srbomrsca


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 08.10.2024 | 11:33


Skandal u Bazelu.

Foto: Tanjug/AP
FEDERER ZABIO NOVAKU I SRBIJI NOŽ U LEĐA: Rodžer grli okorelog srbomrsca

Rodžer Federer nikada nije mogao da prežali što je Novak Đoković bolji od njega u istoriji tenisa i što mu je srušio brojne rekorde. Međutim, Švajcarac je sada Noletu i svim Srbima zabio nož u leđa nikad dublje. Naime, nekadašnji teniski as uslikan je kako grli erdana Šaćirija, okorelog srbomrsca koji na svakom koraku nastoji da udari po našem narodu!

Foto: Starsport, Tanjug

Šaćiri i Džaka provocirali Srbe albanskim dvoglavim orlom

Federer je u nedelju bio na meču Bazela i Jang Bojsa na "Sent Jakobs parku", a na toj utakmici klub iz njegovog rodnog grada je pobedio. Bilo je 1:0 u derbiju kola, a jedini pogodak na meču delo je Adrijana Leona Barišića. Asistent je bio Džerdan Šaćiri, sa kojim se posle meča slikao Federer.

Ali to nije sve.  Njihovo prijateljstvo nije novo. Tako je Šaćiri pre pet godina, dok je Federer još igrao, veličao tenisera kao svog uzora.

 

 

- Mnogo mogu da naučim od njega! Videli ste ga, u dobrom je raspoloženju, kod kuće je u Bazelu. Trči i pobeđuje. Vrlo je brzo dobio meč i srećan sam zbog njega. Nije više u cvetu mladosti, ali igra na visokom nivou, pogledajte ga samo - rekao je Šaćiri sada već davne 2019. godine.

S druge strane, Federer ne krije ljubav prema Bazelu, klubu iz svog rodnog grada, ali je degutantno kada od svih igrača izabere baš Šaćirija.

- Ko god je odrastao u Bazelu navija za ovaj klub. Ja sam živeo u Minhštajnu koji nije daleko od fudbalskog stadiona. Kada sam putovao tokom teniske karijere nažalost nisam mogao često da budem tu, ali fudbalski klub Bazel me je inspirisao. Moj prvi heroj je bio karli Odermat, a odna sam zavoleo Hristijana Himeneza i Masima Ćećaronija. Kada sam imao 12 godina moj tenuiski raspored je bio toliko natrpan da jednostavno više nisam mogao da se takmičim u drugim sportovima. Volim da mislim da bih bio dobar fudbaler. bio sam ofanzivni vezista i napadač, dobar vođa i bio bih dobar kapiten - pričao je Federer o FK Bazel svojevremeno.

BONUS VIDEO