NOVAKA ČEKA VELIKI PRIJATELJ UKOLIKO PROĐE SAFULINA: Nedavno su igrali, sada bi mogli ponovo da odmere snage!


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 16:50


Đoković pred velikim izazovom u Šangaju.

Foto: Instagram.com/djokernole
NOVAKA ČEKA VELIKI PRIJATELJ UKOLIKO PROĐE SAFULINA: Nedavno su igrali, sada bi mogli ponovo da odmere snage!

Novak Đoković se sprema da odigra svoj naredni meč protiv Romana Safiulina u osmini finala Mastersa u Šangaju. Srpski teniser trenutno ima dve pobede u isto toliko mečeva protiv Rusa, što mu daje određenu psihološku prednost pred njihov susret. Ukoliko bi prošao među osam najboljih, tamo bi ga čekao Grigor Dimitrov sa kojim je odmerio snage na egzibiciji u Sofiji ili mladi Jakub Menšik. Ova perspektiva nudi zanimljivu mogućnost za Đokovića da se suoči sa poznatim protivnikom ili da se oproba protiv mladog talenta.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Grigor Dimitrov

U projekcijama za polufinale su Tejlor Fric ili Holger Rune koji idu jedan na drugoga, a u opciji za borbu za finale je još četiri imena. To su David Gofan, Markos Giron, Talon Grikspor, Aleksander Zverev kao najveći favorit iz ovog dela žreba. Ovo obećava uzbudljive mečeve i potencijalne iznenađujuće ishode u narednim rundama takmičenja.

Kada govorimo o finalu, uvek su u igri Janik Siner, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas. Ovi igrači su pokazali konzistentnost i visok nivo igre, te se očekuje da će biti ključni takmičari u završnim fazama turnira. Očekuje nas uzbudljiv nastavak takmičenja i moguće iznenađenje u finalnom meču.

Novak Đoković, kao jedan od najvećih svetskih teniskih talenata, privlači pažnju javnosti i stvara veliko interesovanje za svaki njegov meč. S obzirom na njegovu formu i iskustvo, očekuje se da će pružiti izvanredne partije u narednim rundama takmičenja. Publika i ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju njegove naredne nastupe u Šangaju.

BONUS VIDEO