ĐOKOVIĆ PO KO ZNA KOJI PUT POKAZAO LJUDSKU VELIČINU: Novak donirao pomoć ugroženima u Jablanici!


IZVOR: Republika/S. J. - 08.10.2024 | 19:01


Đoković uvek pomaže u nevolji.

Foto: Starsport
ĐOKOVIĆ PO KO ZNA KOJI PUT POKAZAO LJUDSKU VELIČINU: Novak donirao pomoć ugroženima u Jablanici!

Nedavne poplave nanele su značajnu štetu parku Ravne 2 u Visokom, koji je inače poznat kao najlepši park u Evropi. Sportski tereni unutar parka pretrpeli su velika oštećenja, međutim, arheološke lokacije Fondacije u Visokom su prošle neoštećene. Na sreću, najposećenija lokacija, tuneli Ravne, nisu pretrpeli štetu i nastavili su sa radom tokom prethodnih dana.

Nakon saznanja o katastrofi koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odmah se javio sa željom da pruži pomoć. Pomoć je odlučio uputiti organizaciji Pomozi.ba, preko koje je poslao finansijsku donaciju za pomoć Jablanici. Takođe, ponudio je pomoć i za saniranje štete u Visokom, ali mu je dr. Semir Osmanagić skromno odgovorio da Visokom nije prioritet, te je zamolio Đokovića da svoju pomoć usmeri tamo gde je zaista neophodna.

Foto: Starsport

Veliki humanista: Novak Đoković

– Naš veliki prijatelj i počasni građanin Visokog Novak Đoković nam se obratio sa pitanjem na koji način da pomogne unesrećenima, posebno ljudima u Jablanici i mi smo mu predložili da to učini preko organizacije Pomozi.ba. On je odlučio da pošalje preko te organizacije određenu finansijsku donaciju za pomoć Jablanici i na taj način je još jednom pokazao svoje veliko srce. U dva navrata je pomoć ponudio i nama za saniranje štete u Visokom, ali smo mu rekli da mi nismo prioritet i da se sami možemo nositi sa posljedicama poplava kod nas, a da tu pomoć usmjeri tamo gdje je zaista i neophodna – otkrio je dr. Semir Osmanagić za "Avaz". 

Podsetimo, Novak osim što je najbolji teniser svih vremena je i veliki čovek, koji pomaže svima preko svojih organizacija. Ovaj potez nikog ne ostavlja ravnodušnim i biće upamćen, a Đoković će dobiti još više simpatija.

BONUS VIDEO