NOVAK I PENZIJA? Đoković ovom izjavom razrešio sve dileme!


IZVOR: Republika/S. J. - 08.10.2024 | 19:43


Ovo su svi čekali.

Foto: Starsport
NOVAK I PENZIJA? Đoković ovom izjavom razrešio sve dileme!

Novak Đoković, jedan od najvećih tenisera današnjice, ponovo je oduševio kinesku publiku fantastičnom partijom na Mastersu u Šangaju. Ovom pobedom, Nole je potvrdio da je još uvek daleko od kraja svoje karijere i najavio mogući povratak u Kinu i naredne godine.

- Uvek želim da dobro igram u Kini i verujem da su moji rezultati najbolji dokaz kako se ovde osećam. Uvek sam imao velike uspehe, kako u Pekingu, tako i u Šangaju. To je nesumnjivo posledica ljubavi, poštovanja i podrške koju uvek dobijam od kineskog naroda. Moja veza sa njima je duboka, pet godina bez igranja u Kini su zaista mnogo i veoma je verovatno da dogodine ponovo dođem - jasan je Đoković.

Novak je takođe izrazio želju da nastavi da dolazi u Kinu, ističući neverovatnu energiju i ljubav koju oseća na ovim turnirima.

- Ne znam šta će mi ponuditi naredna sezona u vezi takmičarskog kalendara, ali znam da i dalje želim da igram. Moram da vidim kako će se moje telo osećati, ali i dalje pravim planove za budućnost da nastavim da igram, da mi najveći turniri budu prioritet. Zaista bih voleo da nastavim da dolazim u Kinu, bar na jedan turnir, zbog neverovatne energije i ljubavi koju ovde osećam - istiće Nole.

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Đoković je priznao da pametno upravlja rasporedom kako bi ostao svež i odmoran, što mu omogućava da izdrži duge partije i da se dobro oporavlja.

- Dobro se osećam. Verujem da mi pomaže činjenica da sam igrao malo turnira i da sam zato svež. Mogu da izdržim duge partije i ono što sledi. Dobro se oporavljam, nekoliko dana pauze takođe pomaže mom telu. Sa druge strane, nije idealno imati dva slobodna dana kao sada, ne želim da pravim duge pauze. Dobro se osećam i jedva čekam naredni meč - naveo je Novak.

Za kraj je Nole prokomentarisao i narednog rivala - Romana Safijulina.

- Posle dva laka seta protiv Kobolija jedva čekam meč protiv Safijuljina koji odlično igra na brzim terenima. Igrali smo dva puta, poznajem njegov kvalitet i to što može da uradi na terenu. Voli brz tenis, tako da moram da budem veoma koncentrisan - podvukao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO