POTVRĐENO: I on stiže u srpsku prestonicu - "Belgrade open" okuplja najveće zvezde belog sporta!


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.10.2024 | 07:16


Srpska prestonica postaje epicentar teniskog sveta.

Foto: Tanjug/AP
POTVRĐENO: I on stiže u srpsku prestonicu - "Belgrade open" okuplja najveće zvezde belog sporta!

Oči kompletnomg teniskog sveta trenutno su usmerene ka Kini gde se održava Masters u Šangaju koji je stigao do duela osmine finala, ali istovremeno traju završne pripreme za predstojeći "Belgrade open" koji će se održati u srpskoj prestonici početkom meseca novembra 2024. godine.

Hrvatski teniser Marin Čilić učestvovaće na turniru "Belgrade open" u Beogradu, potvrdili su organizatori. Čilić, nekadašnji treći teniser sveta, ima impresivnu karijeru koja uključuje osvajanje Otvorenog prvenstva SAD-a 2014. godine, kao i dolazak do finala Vimbldona 2017. godine i Otvorenog prvenstva Australije 2018. godine.

Pored Čilića, na turniru će se takmičiti i drugi vrhunski teniseri. Među potvrđenim učesnicima su 11. teniser sveta Aleks de Minor, 13. igrač na planeti Tomi Pol, kao i Frensis Tijafo i Lorenco Museti koji se trenutno nalaze na pozicijama 17. i 18. na ATP listi. Takođe, na turniru će učestvovati i nekadašnji osvajač Otvorenog prvenstva Australije, Otvorenog prvenstva Francuske i Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, Stan Vavrinka.

"Belgrade open" će se održati od 2. do 9. novembra u Beogradskoj areni, pružajući ljubiteljima tenisa priliku da vide vrhunske igrače uživo.

Foto: beoinfo.rs

Beogradska arena će okupiti neka od najvećih imena svetskog tenisa

 

Marin Čilić je definitivno jedan od najzvučnijih imena na ovom turniru, te će njegovo učešće sigurno privući pažnju publike. S obzirom na impresivnu karijeru i dostignuća, očekuje se da će "Belgrade open" biti prilika da se vidi vrhunski tenis u samom srcu Beograda.

Dok traju pripreme za teniski spektakl u srpskoj prestonici, najbolji teniser na planeti Novak Đoković plasirao se među 16 najboljih tenisera mastersa u Šangaju, nakon što je u meču trećeg kola savladao Italijana Flavija Kobolija sa 2:0 (6:1, 6:2), posle svega sat vremena igre. Novak je odigrao ubedljivo najbolji meč od Olimpijskih igara, pogađao je vinere, sjajno je servirao, dok je bila i primetna Kobolijeva impresioniranost protivnikom koji mu je prepustio svega tri gema.

Nakon ubedljivog trijumfa nad Flavijem Kobolijem, Novak Đoković se hrabro suočava sa novim izazovom na turniru u Šangaju. Sa 99 osvojenih titula u karijeri, srpski as ima priliku da ostvari neverovatan uspeh i dostigne brojku od 100 trofeja. Danas ga očekuje duel sa ruskim teniserom Romanom Safijulinom, a navijači širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju ishod predstojećeg duela.

 

BONUS VIDEO: