ISTORIJA UŽIVO: Nema mu ravnog - Novak srušio još jedan "nedostižan rekord"!


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.10.2024 | 07:54


Iza njegovog imana stoji još jedan nestvarni rezultat.

Foto: Instagram.com/djokernole
ISTORIJA UŽIVO: Nema mu ravnog - Novak srušio još jedan "nedostižan rekord"!

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto se smatra jednim od najvećih tenisera u istoriji, kada je u utorak uveče demonstrirao svoju nadmoć nad protivnikom Flaviom Kobolijem. U svega 61 minutu, Đoković je uspeo da ostvari impresivnu pobedu od 2:0 (6:1, 6:2), što je rezultiralo visokom ocenom iznad proseka ATP tura.

U poslednje vreme, Novak Đoković beleži izvanredne rezultate na masters turnirima, što ga je dovelo do neverovatne statistike od 82,02% pobeda. Ovaj procenat ga čini čak 0,02% boljim od legendarnog Rafaela Nadala, koji je dugo bio rekorder na ovom polju. Nadal, koji je dominirao na mastersima na šljaci, ostvario je impresivnih 410 pobeda i 90 poraza u karijeri, dok Đoković trenutno stoji na 406 pobeda i 89 poraza.

Sa 40 osvojenih titula na mastersima, Novak Đoković već drži rekord, ali postoji mogućnost da obori još neke rekorde u budućnosti. Sa trenutnim tempom, mogao bi da se izjednači sa Nadalom već u Šangaju ukoliko osvoji titulu, a postoji šansa da obori rekord i po broju ukupnih pobeda. Ovo je svakako impresivno dostignuće i pokazatelj Đokovićeve izuzetne karijere.

Foto: Profimedia.rs

"Preotima" mu jedan, po jedan teniski rekord

 

Da podsetimo, oči teniskog sveta danas će biti uprte u duel između Novaka Đokovića i Romana Safijulina. Ruski teniser će pokušati da pruži otpor jednom od najboljih tenisera u istoriji, dok Novak nastoji da ostvari još jednu pobedu na putu ka 100. tituli. Očekuje se da će njihov susret doneti uzbuđenje i kvalitetan tenis, a ljubitelji sporta će imati priliku da meč prate uživo putem kanala TV Sport klub 1, kao i u tekstualnom prenosu na portalu Republika.rs. Takođe treba napomenuti da bi dvojica tenisera na teern trebala da izađu u 12.30 časova.

Novak Đoković nastavlja da dominira teniskim terenima i svojim impresivnim nastupima ostavlja neizbrisiv trag u istoriji ovog sporta. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju ishod današnjeg duela, dok Novakova potraga za 100. titulom uliva nadu u još mnogo veličanstvenih trenutaka na teniskim terenima širom sveta.

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO: