NOVAK PROTIV BIVŠEG UČENIKA U ČETVRTFINALU ŠANGAJA: Pratio ga kako se razvija, a sada će ga testirati!


IZVOR: Republika - 09.10.2024 | 19:02


Očekuje nas izuzetno zanimljiv meč

Foto: Instagram.com/djokernole
NOVAK PROTIV BIVŠEG UČENIKA U ČETVRTFINALU ŠANGAJA: Pratio ga kako se razvija, a sada će ga testirati!

Nakon uspešnog prolaska kroz prethodne mečeve, Novak Đoković se sprema za četvrtfinalni meč protiv Jakuba Menšika. Do sada je pokazao impresivnu formu, ostvarujući pobede bez izgubljenog seta. S obzirom na Menšikov nedavni trijumf nad Grigorom Dimitrovom, očekuje se da će Novak imati izazov u susretu sa ovim mladim talentom.

Đoković će se suočiti sa desetim četvrtfinalom u Šangaju, što dodatno naglašava njegovu uspešnu istoriju na ovom turniru. Publika će sa nestrpljenjem iščekivati da vidi kako će se Novak suprotstaviti Menšiku, koji je uspeo da iznenadi svojim nedavnim rezultatom.

Foto: ST/Dragan Kadić

Očekuje neizvesnu bitku protiv Menšika:Novak Đoković

 

Srpski teniser je pohvalio Menšikove sposobnosti, ističući njegov visok servis i izuzetnu igru. Takođe, Novak je otkrio da je imao priliku da prati Menšikov razvoj i pruži mu podršku u njegovoj karijeri. Ova povezanost dodatno će obogatiti njihov nadolazeći meč.

- Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Gledao sam kako se razvijao stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu što više pomogao, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, stvarno su odlični ljudi. Jako mi je drago što mu ide tako dobro. Uvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od najboljih igrača na svetu. On radi na tome u ovom trenutku - istakao je Đoković.

Đoković je pohvalio Menšikove sposobnosti, ističući njegov visok servis i izuzetnu igru.

- Visok je, ima jak servis, ali i generalno dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizioterapeut , Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti - završio  je Novak.

BONUS VIDEO