MI SMO OBELEŽILI ISTORIJU TENISA! Nadal o Đokoviću i Federeru! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 13:11


Nadal i Đoković su se susreli čak 60 puta.

Foto: Tanjug/AP
MI SMO OBELEŽILI ISTORIJU TENISA! Nadal o Đokoviću i Federeru! (VIDEO)

Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisera svih vremena, doneo je tešku odluku o penzionisanju, stavljajući tačku na svoju veličanstvenu karijeru. U centru pažnje je bilo njegovo legendarno rivalstvo sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem, koje je obeležilo tenisku scenu.

Nadal i Đoković su se susreli čak 60 puta, ostavljajući neizbrisiv trag u teniskoj istoriji. Srpski teniser sada ostaje na boljem skoru, sa 31 pobedom u odnosu na 29 trijumfa Nadala. Njihovo rivalstvo je najduže u Open eri, a oni su jedini igrači koji su igrali sva četiri grend slem finala uzastopno. Finale Australijan opena 2012. godine se izdvaja kao jedan od najboljih susreta svih vremena.

 


- Mi smo obeležili istoriju tenisa sa najviše mečeva, a ja sam živeo sa oba rivala, prvo sa Federerom, a posle i sa Đokovićem. On i ja smo se susretali najviše puta i razumem da me smatra najvećim rivalom. Da, živeo sam u eri sa obojicom, mada sam sa Novakom igrao više puta - Rafael Nadal o rivalstvu sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom

 

Prvi meč su odigrali 2006. godine na Rolan Garosu, a zanimljivo je da je Novak morao da preda zbog povrede u trećem setu. Njihovo prvo finale odigrali su 2007. godine u Indijan Velsu, koje je osvojio Nadal. Od marta 2011. do aprila 2013. odigrali su čak jedanaest uzastopnih finalnih mečeva.

 

 


Obojica su pisala istoriju i menjala sport, sa preko 200 sedmica na čelu rang liste. Nadal je postavio rekord sa 14 trofeja na Rolan Garosu, dok je Đoković dominirao u Australiji, osvojivši rekordnih deset pehara.

 

 

 

 


Ovim povodom, teniska zajednica se priseća najvećih trenutaka ovog legendarnog rivalstva i divi se doprinosu koji su ova dva šampiona donela tenisu.

 

 

BONUS VIDEO: