OGLASIO SE RAFIN STRIC ZBOG NADALOVOG POVLAČENJA: Toni ostao bez teksta!


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 14:29


Stric mu je bio velika podrška tokom karijere

Foto: www.profimedia.rs
OGLASIO SE RAFIN STRIC ZBOG NADALOVOG POVLAČENJA: Toni ostao bez teksta!

Rafael Nadal, jedan od najvećih teniskih igrača svih vremena, šokirao je svet objavom o povlačenju iz belog sporta. Ova vest je posebno emotivno pogodila njegovog dugogodišnjeg trenera i strica, Tonija Nadala, koji je sada otkrio da je bio upoznat sa Nadalovom odlukom.

Toni Nadal, koji je radio sa Rafom od druge godine, izjavio je da je saznao za Nadalovo povlačenje jutros, jer je Rafael to saopštio porodici.

- Znao sam da se povlači, ali nisam znao da to danas objavljuje. Mislim da je to normalan trenutak koji mora da dođe i ništa više -  izjavio je Toni Nadal. Ova izjava baca svetlo na emotivnu vezu između trenera i igrača, naglašavajući duboko poštovanje i razumevanje koje postoji između njih.

Foto: Profimedia

Rafael Nadal sa Novakom Đokovićem

 

Rafael Nadal će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa. Sa 22 osvojena grend slem turnira, Nadal je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Posebno se ističe njegova neverovatna dominacija na Rolan Garosu, gde je čak 14 puta stajao na pobedničkom postolju, postavši apsolutni rekorder u istoriji ovog turnira. Nadalova dostignuća su dodatno pojačana sa dva osvojena olimpijska zlata - u singlu u Pekingu 2008. godine i u dublu sa Markom Lopezom u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Nadal je istakao da je odluka o povlačenju bila teška, ali da je došlo vreme da okonča karijeru. Posebno je naglasio da nije mogao da nastavi da igra bez određenih limitacija, te je odlučio da se povuče s vrhunskog teniskog nivoa. Njegov poslednji turnir će biti finale Dejvis kupa, gde će imati priliku da još jednom predstavlja svoju zemlju.

Njegov odlazak iz tenisa predstavlja kraj jedne ere, ali njegova ostavština će zauvek ostati urezana u istoriju ovog sporta. Svojim neverovatnim uspesima i posvećenošću, Rafael Nadal će ostati uzor generacijama tenisera koji dolaze.

BONUS VIDEO