OVAKO JE ĐOKOVIĆ PENZIONISAO NADALA: Španac svoj poslednji poen nije ni odigrao (VIDEO)


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.10.2024 | 16:28


Ostaće zapisano da su Novak i Rafa odigrali rekordnih 60 mečeva jedan protiv drugog.

Foto: Profimedia
OVAKO JE ĐOKOVIĆ PENZIONISAO NADALA: Španac svoj poslednji poen nije ni odigrao (VIDEO)

Rafael Nadal završio je karijeru! Španski teniser se već godinama muči sa povredama, pokušava da se vrati, ali jednostavno nije mogao. Dao je Rafa sve od sebe da mu ova godina bude oproštajna, ali će ostati upamćeno da mu je poslednji zvanični meč u singlu bio istorijski.

Rafu je u pojedinačnoj konkurenciji penzionisao niko drugi do Novak Đoković. Bilo je to na Olimpijskim igrama u Parizu kada su se voljom žreba sreli u drugom kolu i Španac nije imao nikakve šanse jer je naš as slavio sa 6:1, 6:4. Novak je otišao dalje i posle osvojio zlato, dok je Rafa otišao u istoriju. Upravo taj poslednji poen bio je nestvaran da se tako završi jedna velika karijera. Novak je odservirao as udarac, pa Rafa svoj poslednji poen faktični nije ni odigrao.

 

 

Ostaće zapisano u istoriji tenisa da su Đoković i Nadal odigrali rekordnih 60 međusobnih duela i da Novak i protiv velikog rivala ima pozitivan skor 31-29. Tako je Rafa singl karijeru završio na svom omiljenom stadionu "Filip Šatrije" na terenima Rolan Garosa gde je rekordnih 14 puta osvajao titulu.

- Nisam mogao da igram na nivou na kome sam želeo, a on mi praktično ništa i nije poklanjao. Nisam imao u kontinuitetu dobre udarce da bih mu napravio probleme... Nemam ni one moje noge od pre 15 godina. I, kad nemate potreban kvalitet udaranja loptice i kada nemate noge (kretnju) od pre 15 godina, onda i nećete napraviti probleme najboljem u istoriji, zar ne - rekao je tada Nadal, a nadovezao se Novak:

Foto: Profimedia

Poslednji ples: Novak i Rafa u Parizu

- Uspeo sam da uzmem poslednji gem sa starim lopticama, da napravim brejk i tada sam znao da ću dobiti. Mnogo sam zadovoljan kako sam igrao, osim te epizode u drugom setu. Kada nemate Nadala na putu Rolan Garosa osećate rasterećenje. Spreman sam, spremio sam se pred Olimpijske igre, dobro sam radio, imao dovoljno vremena da se pripremim za Nadala, a to se danas i videlo.

BONUS VIDEO