KRAJ JEDNE ERE: Ostao je samo Novak - više ništa neće biti isto!


IZVOR: Vladimir Vorih - 11.10.2024 | 07:12


Đoković ispratio Rodžera, Endija i Rafu u penziju.

Foto: Instagram.com/printscreen/skysports
KRAJ JEDNE ERE: Ostao je samo Novak - više ništa neće biti isto!

Ljubitelji tenisa širom sveta moraju da se pozdrave sa jednom od najvećih era u istoriji ovog sporta, jer su tri legende - Rafael Nadal, Endi Marej i Rodžer Federer, odlučile da završe svoje aktivne karijere. Poslednji u nizu je Rafael Nadal, koji je odlučio da se povuče ovog četvrtka, pridruživši se svojim kolegama u penziji.

Sa odlaskom Nadala, Mareja i Federera, Novak Đoković je sada jedini preostali član "velike četvorke" koji nastavlja da dominira teniskim terenima. Ova činjenica svakako budi ponos ljubitelja tenisa širom sveta, dok se oni prisećaju epskih duela koje su ovi igrači pružali tokom godina.

Renomirani "Skaj sports" se oglasio na svom Instagram nalogu i podelio fotografiju na kojoj su pomenuti teniseri. Na slici se vidi kako Federer, Marej i Nadal mašu publici dok napuštaju teren, dok je ispred njih Novak Đoković, odlučan da nastavi svoju tenisku priču.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

 

U opisu fotografije, "Skaj sports" je napisao:

- Još jedna legenda maše zbogom. Iz ove elitne grupe ostao je samo Novak Đoković - što je izazvalo talas emocija među ljubiteljima tenisa, dok su se setili nezaboravnih trenutaka koje su ovi igrači pružali tokom godina.

Nema sumnje da će belom sportu nedostajati Nadal, Federer i Marej, čije su igre pomogle da se tenis podigne na neverovatan nivo. Njihovo nasleđe će zauvek ostati urezano u istoriju ovog sporta, a njihov doprinos teniskom svetu je nemerljiv.

Ipak, sada je vreme za novu generaciju da zasija, dok će se Novak Đoković suočiti sa izazovima koje donose mlade zvezde poput Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Njegova posvećenost i izuzetne veštine obećavaju uzbudljivu budućnost tenisa, dok će ljubitelji ovog sporta sa nestrpljenjem iščekivati naredna takmičenja.

Dok se "velika četvorka" povlači sa teniskih terena, svet će se prisećati njihovih epskih duela, neverovatnih pobeda i nezaboravnih trenutaka. Njihovo nasleđe će živeti kroz istoriju tenisa, dok će Novak Đoković nastaviti da inspiriše nove generacije tenisera širom sveta.

 

BONUS VIDEO: