ĐOKOVIĆ I NADAL NAGI U KADI: Evo kako je nastala urnebesna fotografija i kad


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 11.10.2024 | 08:57


Na ovaj način se Novak oprostio od Rafe, koji završava karijeru.

Foto: instagram.com/djokernole/
ĐOKOVIĆ I NADAL NAGI U KADI: Evo kako je nastala urnebesna fotografija i kad

Rafael Nadal je završio karijeru! Španski teniser se već godinama muči sa povredama, pokušava da se vrati, ali jednostavno nije mogao. Dao je Rafa sve od sebe da mu ova godina bude oproštajna, ali će ostati upamćeno da mu je poslednji zvanični meč u singlu bio istorijski protiv Novaka Đokovića u durgom kolu Olimpijskih igara u Parizu.

Ostaće zapisano u istoriji tenisa da su Đoković i Nadal odigrali rekordnih 60 međusobnih duela i da Novak i protiv velikog rivala ima pozitivan skor 31-29. Tako je Rafa singl karijeru završio na svom omiljenom stadionu "Filip Šatrije" na terenima Rolan Garosa gde je rekordnih 14 puta osvajao titulu. Zbog svega ovoga ne čudi da se Novak emotivno oglasio o Rafinom odlasku u penziju.

Foto: Profimedia

Poštuju se: Nadal i Đoković

- Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbenost će se učiti decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurao do same granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoja strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri -napisao je Novak uz niz zajedničkih fotografija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Upravo jedna od tih footgrafija zapalila je internet. Na njoj su Novak i Rafa goli iznad pojasa zajedno u kadi. Zato su se mnogi zašto je pored onih istorijskih Đoković izabrao baš nju. Vreme i mesto kada je nastala daju odgovor. Slika iz džakuzija datira iz 2007. godine. Sve se desilo nakon što je Nadal pobedio Đokovića sa 6:2, 7:5 u finalu Indijan Velsa. 

- Nakon što je krunisan šampionom Indijan Velsa, Rafa Nadal je proslavio svoju prvu titulu u godini tako što je ubačen u đakuzi u svlačionici! Kada je završen finalni meč protiv Novaka Đokovića, Rafa je otišao pravo u svlačionicu da sa svojim timom proslavi pobedu. Rafa Majmo, Frensis Roig i Benito Peres Barbadiljo skočili su u džakuzi sa Rafom, dok je Đoković fotografisao Nadalov tim kako uživa u trenutku. Videvši svog druga Novaka kako to radi, Rafa je pozvao njega i njegovog trenera da skaču i slave i sa njima - objavljeno je svojevremeno na zvaničnom sajtu Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO