NOVAK SAZNAO POTENCIJANOG RIVALA U POLUFINALU: Evo ko čeka najboljeg svih vremena!


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 11:52


Niko se nije nadao ovako ubedljivoj pobedi.

Foto: Instagram.com/djokernole
NOVAK SAZNAO POTENCIJANOG RIVALA U POLUFINALU: Evo ko čeka najboljeg svih vremena!

Američki teniser Tejlor Fric ostvario je značajan uspeh pobedivši Davida Gofana u četvrtfinalu Šangaja sa 2:0 (6:3, 6:4), čime je obezbedio svoje mesto u polufinalu ovog prestižnog turnira. Fric će tamo sa nestrpljenjem čekati ishod duela između Novaka Đokovića i Jakuba Menšika, čiji meč će se odigrati od 12.30.

Ukoliko dođe do polufinalnog okršaja između Novaka Đokovića i Tajlora Frica, treba napomenuti da su njih dvojica do sada odigrali čak devet mečeva, a u svih devet susreta pobedio je srpski teniser. Poslednji put su se sastali u četvrtfinalu Australijan opena, gde je Đoković izašao kao pobednik rezultatom 7:6, 4:6, 6:2, 6:3.

Foto: www.profimedia.rs

Lako protiv Gofana: Tejlor Fric

U četvrtfinalnom meču protiv Gofana, Fric je demonstrirao impresivnu igru, lako izašavši na kraj sa belgijskim teniserom. Već u prvom setu je dva puta napravio brejk, što mu je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0. Nastavio je sa sjajnom igrom i u drugom setu, gde je već u trećem gemu napravio brejk koji je čuvao do kraja meča. Konačni rezultat 6:3, 6:4 u korist Amerikanca svedoči o njegovoj ubedljivoj pobedi.


Tajlor Fric je, iskoristivši četvrtu meč loptu, ostvario plasman u polufinale Šangaja, gde će se sa nestrpljenjem očekivati ishod potencijalnog duela sa Novakom Đokovićem.

Podsetimo, Novak Đoković je bez izgubljenog seta došao do četvrtfinala Mastersa u Šangaju, a u osmini finala je pobedio Rusa Romana Safiulina. Ukoliko bi preskočio i ovu prepreku, Novak bi se u eventualnom finalu sastao sa pobednikom meča između Sinera i Mahača, koji je iznenađujuće lako savladao Karlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima.

BONUS VIDEO