NOVAK NA IVICI SUZA: Đoković se zbog jedne stvari ražalostio uprkos pobedi


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 15:56


Ove reči nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: www.profimedia.rs
NOVAK NA IVICI SUZA: Đoković se zbog jedne stvari ražalostio uprkos pobedi

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je pobedu nad Jakubom Menšikom rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:1, 6:4, čime se plasirao u polufinale mastersa u Šangaju. Iako je bilo muke za Đokovića u prvom setu, uspeo je da preokrene situaciju i zabeleži pobedu.

U prvom setu, Đoković je imao problema sa rivalom, ali je sjajnim servisom Menšika naterao na najbolje što može. Iako je ispustio već dobijeni period meča, uspeo je da se izbori sa izazovom i preokrene situaciju u naredna dva seta.

Novak Đoković je imao samo reči hvale za svog rivala, ističući njegov precizan i snažan servis, kao i izuzetnu pokretljivost u odnosu na svoju visinu. Đoković je takođe naglasio da su asovi Menšika bili od pomoći, te da je osetio fizičku krizu tokom meča.

Foto: www.profimedia.rs

Ponadao se, pa pao: Jakub Menšik

- Vrlo neizvstan meč, ima precizan snažan jak servis, visok je dobro se kreće za svoju visinu. Asovi su pomogli, nisam toliko dobro servirao, kada sam sevirao za 5:4, on je odigrao dobar taj-brejk ja loše, ostao sam pribran i dobro počeo u drugom setu. Osetio sam malo fizičku krizu, bila je jako velika borba, velika skoro dva i po sata. Pratim ga od finala Australijan opena za juniore, trenirali smo zaejdno u Crnoj Gori, nismo godinu i po poslednjih, ali sam mogao da vidim danas zašto je jedan od najboljih servera. Tu sam za njega, budućnost radi za njega, mislim da bismo više morali da trenirali zajdno. Danas smo prvi put igrali zvanično, mnogo puta smo igrali nazvanično. Roditelji su mu fantastični ljudi, pristojna dobra familija, ima blistavu budućnost, ima dobre ljude oko sebe - izjavio je Novak.

Nakon meča, Đoković je poslao poruku penzionisanom Rafaelu Nadalu, ističući da je Rafa bio njegov najveći rival i da je njegova penzija ostavila veliki uticaj na teniski svet. Đoković je istakao da je Rafa inspiracija milionima dece širom sveta i da mora biti ponosan na sebe.

Foto: Profimedia

Najveće tenisko rivalstvo: Novak Đoković i Rafael Nadal

- Stavio sam post na Instagram i svaka reč koju sam napisao je iz srca. On je moj najveći rival, to je najviše uticalo na mene karijeri ubedljivo. Znali smo da će taj trenutak da dođe pre ili kasnije, ali opet je šok. I za Rodžera sam isto rekao, i Endi ove godine. To je malo previše za mene, ne znam šta da mislim, deo mene, velikije otišao sa njim. Teške vesti za teniski svet, Rafa je inspiracija milionima dece širom sveta, mora da bude ponosan na sebe - rekao je Nole.

BONUS VIDEO