ON SE DIVI NOVAKU! Teniser poslao moćnu poruku Đokoviću! (FOTO)


IZVOR: Republika - 12.10.2024 | 09:46


Velika inspiracija.

Foto: Instagram.com/djokernole
ON SE DIVI NOVAKU! Teniser poslao moćnu poruku Đokoviću! (FOTO)

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je značajan preokret pobedivši Čeha Jakuba Menšika rezultatom 2:1 (6:7(4:7), 6:1, 6:3) i time se plasirao u polufinale mastersa u Šangaju. Đoković će se u polufinalu susresti sa Amerikancem Tejlorom Fricom, protiv koga je ostvario impresivan skor od devet pobeda u njihovim prethodnim susretima. Meč između Đokovića i Frica zakazan je za danas ne pre 13.00.

Đoković je postavio novi svetski rekord, ostvarivši neverovatan jubilej u svojoj karijeri. Njegova izuzetna sportska dostignuća teško će biti dostižna za mnoge u budućnosti.

Posle meča, Menšik se zahvalio Đokoviću na inspiraciji koju mu je pružio tokom njegovog teniskog puta.

- Hvala ti što si bio tako velika inspiracija u mom teniskom putu Novače, to znači više nego što reči mogu da izraze! Bilo mi je zadovoljstvo što sam delio teren s tobom volino! - istakao je Jakub.

Menšik je istakao da je bilo zadovoljstvo deliti teren sa Đokovićem i da je noć bila posebna, sa neverovatnom publikom ispred koje su obojica igrali. Menšik je izrazio svoju zahvalnost i spremnost za sledeći izazov, ističući da živi svoj san.

- Noć je zaista bila posebna, i neverovatna publika ispred koje smo igrali. Živim san i spreman sam za sledeći izazov. Vidimo se sledeće godine, Šangaj. Volim vas sve - napisao je Menšik.

Pored duela Đokovića i Frica, drugi polufinalni par čine Italijan Janik Siner i Čeh Tomaš Mahač. Siner i Mahač će se takođe boriti za svoje mesto u finalu ovog prestižnog takmičenja.

BONUS VIDEO