NOVAK U FINALU! Đoković smrvio Amerikanca - a sutra ga čeka Siner!


IZVOR: Republika - 12.10.2024 | 15:10


Tako se to radi!

Foto: Profimedia
NOVAK U FINALU! Đoković smrvio Amerikanca - a sutra ga čeka Siner!

Novak Đoković ostvario je pobedu nad Amerikancem Tejlora Fricom u dva seta - 2:0 (6:4, 6:6 (8:6)) u polufinalu mastersa u Šangaju. U ovom napetom meču, Đoković je demonstrirao svoju izuzetnu preciznost i upornost, što ga je dovelo do zasluženog trijumfa. Iako se Fric hrabro borio, Đoković je uspeo da nametne svoj ritam igre i iskoristi greške protivnika. Sada se sprema za finale sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, zakazanim za sutra.

KRAJ MEČA!

14:55 - Meč se nastavio, ali Novak nije dobro započeo gem, jer je Amerikanac stekao prednost od 0:30. Ipak, Đoković je uspeo da se konsoliduje i sredio stvari svojim dobrim servisima. Na kraju, došao je do gema, što ga je odvelo u taj-brejk, gde će se rešiti pitanje pobednika drugog seta.

14:46 - Medicinski tajmaut za Novaka.

14:44 - Lagani gem za Đokovića

14:40 - Fric izbegava razmene udarcima i tako dolazi do prednosti u završnici drugog seta. Đoković je stigao do 30:30 nakon što je izdejstvovao razmenu, ali je Fric uspeo da se konsoliduje i osigura novi poen, čime je ponovo preuzeo kontrolu u gemu.

14:36 - Novak Đoković se našao sa 0:30, a Fric je došao do dve brejk šanse. Đoković je spasio prvu brejk loptu odličnim forhendom, dok je Fric drugu poslao u aut. Na kraju je Novak imao sreće i osvojio gem, čime je zadržao pritisak na protivnika.

14:29 - Novak Đoković je došao do izjednačenja sa 40:0, ali nije uspeo osvojiti naredni poen, što je omogućilo Fricu gem loptu. Iako je Đoković dobro čitao Frica i protumačio njegove poteze, svoje greške su mu onemogućile da zadrži prednost, pa je Amerikanac ponovo poveo u drugom setu.

14:24 - Đoković je uspeo da reši potencijalne probleme u gemu, ali je Fric dobro reagovao posle servisa. Novak je izgubio prvi poen na svoj servis, čime je Amerikanac došao do 40 i uneo dramu u set. Nakon grešaka u bekendu, Đoković je dobio gem loptu dobrom servisom, a Fric je zatim napravio grešku iz bekenda, izjednačivši rezultat na 3:3.

14:15 - Đoković je odigrao odličan gem, osvajanjem spektakularnih poena i došavši do dve brejk lopte. Ipak, propustio je šansu kada je smeč poslao u Frica, koji je osvojio poen. Ni drugu brejk šansu nije iskoristio, a ni treću, koju je Fric spasio dobrim servisom. Na kraju je Amerikanac osvojio gem i poveo sa 3:2 u drugom setu.

14:05 - Novak Đoković je odigrao najbolji gem u meču, natjeravši Frica na greške. Iako je Amerikanac osvojio nekoliko poena, Đoković je pravio razliku sjajnim servisima i izjednačio rezultat na 2:2 u drugom setu.

Foto: Profimedia

Ne može da poveruje da ga je Novak opet porazio: Tejlor Fric

13:59 - Tejlora Fric je uspeo da osvoji gem i povede sa 2:1 u drugom setu. Đoković je bio bolji u dužim poenima, stigavši do 15:30, ali je Fric, nakon osvajanja dva vezana poena, došao do 40:30. Dobar servis Amerikanca omogućio mu je da osvoji drugi gem.

13:57 - Novak Đoković je imao problema sa servisom, ali je nakon izjednačenja na 15:15 osvojio sve naredne poene, izjednačivši rezultat na 1:1 u drugom setu.

13:53 - Nakon osvajanja prvog seta, Fric je iznenada preuzeo vođstvo u drugom setu sa 1:0. Njegov savršen servis otežava Đokoviću da dođe do brejk šanse, što dodatno komplikuje situaciju za srpskog tenisera. Računica je jasna: Fric mora zadržati nivo igre kako bi održao prednost.

13:48 - Đoković je fenomenalno odigrao gem koji je morao da osvoji, brzo došavši do tri vezane set lopte. Iako je malo požurio i Fric smanjio na dve set lopte, Novak je završio set posle prvog asa, osvajanjem rezultatom 6:4.

13:46 - Novak Đoković sigurnim servisom osvaja gem i vodi 5:3. Fric je došao do jednog poena zbog Novakove greške, ali Đoković je iskoristio dobar servis i sada je na gem od osvajanja prvog seta.

13:43 - Novak Đoković sigurno osvaja servis gem i vodi 5:3. Iako je Fric došao do jednog poena zbog greške na mreži, Đokovićev servis ga je izvukao, a Fricov neuspešni drop šot omogućio mu je da dođe na gem od osvajanja prvog seta.

Foto: Profimedia

Kao i uvek fokusiran: Novak Đoković

13:39 - Novak Đoković je ponovo zapretio na servis Frica, otvorivši gem sa 0:30. Ipak, Fric je odgovorio osvojivši dva uzastopna poena, dok je Novak poslao jedan forhend u mrežu. Đoković je ubrzo došao do brejk šanse, ali ju je Amerikanac neutralisao as servisom. Na kraju je Novak izbacio ritern u aut, što je omogućilo Fricu da zadrži servis i smanji na 4:3.

13:34 - Novak Đoković ubedljivo je potvrdio brejk, dominirajući u svom servis gemu bez izgubljenog poena. Sjajno se kreće po terenu, stiže na svaku loptu i kontrolisano gradi poene, što mu omogućava da čvrsto drži prednost u prvom setu.

13: 29 - Novak Đoković ponovo je pritisnuo servis Frica, stigavši do 0:30 nakon neuspelog drop šota Amerikanca. Bekend paralelom, Đoković je obezbedio tri vezane brejk lopte. Iskoristio je prvu priliku, osvojivši ključni poen i napravio brejk za vođstvo od 3:2 u prvom setu.

13:26 - Dve greške vratile su Frica u gem, izjednačivši rezultat na 30:30, ali tu je stao. Đoković je brzo preuzeo kontrolu i izjednačio, nastavljajući borbu u egalu.

13:20 - Amerikanac se ne predaje, te rutinski dobija gem, 2:1 za Frica

13:18 - Novak se brzo vratio, te je izjednačio rezultat - 1:1.

13:15 - Novak Đoković je dobro započeo meč protiv Tejlora Frica, brzo došavši do 0:30 na servis protivnika. Imao je tri vezane brejk lopte nakon sjajnog poena, ali je Fric uz dva brza poena i dobar servis uspeo da ih spasi, zakomplikovavši gem i izbegavši rani brejk.

13:05 - Fric prvi servira.

MEČ JE POČEO!

PRE MEČA: 

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, učestvuje na mastersu u Šangaju, gde će se boriti za jubilarnu 100. titulu u karijeri. U polufinalu će se sastati sa Tejlorom Fricom, američkim teniserom koji mu je do sada bio stara mušterija.

Novak Đoković nikada nije izgubio od Tejlora Frica. Do sada su se sastali devet puta, i svaki put je srpski teniser izašao kao pobednik. Ove godine su se jednom sreli na suprotnim stranama mreže - u četvrtfinalu Australijan opena. Fric je trenutno sedmi teniser na ATP listi i podigao je osam ATP pehara u karijeri.

Đoković prvi put od 2019. godine učestvuje na mastersu u Šangaju, koji je do sada osvojio četiri puta. Takođe, on je rekorder po broju pehara sa turnira iz ATP serije 1.000, sa okruglo 40 osvojenih titula. Pored toga, pokušaće da dostigne još jedan veliki jubilej - 100. titulu u karijeri, čime bi postao tek treći igrač u istoriji "belog sporta" sa trocifrenim brojem trofeja.

Nije samo jubilarna titula u pitanju za Đokovića, već i borba za što bolji plasman u ATP trci i mesto na Završnom turniru u Torinu. Trenutno je sedmi u trci, ali pobedom nad Tejlorom Fricom bi preuzeo šestu poziciju. Iako je olimpijski turnir u Parizu bio njegov prvi prioritet, Đoković tokom 2024. godine nije osvojio nijednu titulu, osim olimpijskog zlata.

Ukoliko želite da pratite meč uživo, možete to učiniti na portalu Republika.rs.

BONUS VIDEO