ĐOKOVIĆ IMA NOVU REDOVNU MUŠTERIJU: Fric od sad može odmah da preda mečeve Novaku


IZVOR: Republika/ O.J. - 12.10.2024 | 16:39


Nije ni prvi, a moguće ni poslednji

Foto: Instagram.com/djokernole
ĐOKOVIĆ IMA NOVU REDOVNU MUŠTERIJU: Fric od sad može odmah da preda mečeve Novaku

Novak Đoković je savladao Tejlora Frica u polufinalu Mastersa u Šangaju sa sigurnih 2:0 (6:4, 7:6) u setovima. Ovom pobedom, srpski teniser je postao prvi igrač koji je uspeo da pobedi Frica u svih prvih 10 međusobnih susreta na ATP turu. Amerikanac se tako pridružio grupi od pet drugih igrača koje je Đoković takođe uspeo da savlada u svakom od prvih 10 međusobnih duela - Andreas Sepi, Gael Monfis, Žeremi Šardi, Marin Čilić i Miloš Raonić.

Takođe, finale u Šangaju će biti 141. u karijeri Novaka Đokovića, čime nastavlja da se penje na listi najuspešnijih tenisera u Open eri. Samo trojica tenisera su igrala više ATP finala od njega - Džimi Konors (164), Rodžer Federer (157) i Ivan Lendl (146). 

Novak je posle pobede nad Fricom rekao:

Uvek je teško, ovakve bitke pogotovo, evo pri kraju turnira i u ovoj fazi karijere moram da se oporavim. Nije baš lako, ima tu i tamo nekih problema na terenu, juče i danas fizičke prirode, ali sam uspeo nekako da prebrodim to. Bio je ovo jako veliki test. Tejlor je u formi života, igrao je finale Grend slema, igra zaista dosta dobro na ovoj podlozi, servira sjajno, i znao sam da će biti veliki test. Drago mi je što sam završio u dva seta.

 

Podsetimo, sutra, u nedelju 13. oktobra od 10:30 časova, sve oči će biti uprte ka finalu turnira u Kini, gde će se Novak boriti za svoju 100. titulu u karijeri. 

Nole će sutra dati sve od sebe, iako će mu protivnik biti Janik Siner, prvi teniser sveta. Ovo će biti njihov osmi međusobni duel, a dosadašnji skor govori u korist Đokovića, koji trenutno vodi sa 4:3.


BONUS VIDEO