RAZOČARAN SAM KAO I SVI DRUGI! Sinerov bivši fizio o doping skandalu!


IZVOR: Republika - 13.10.2024 | 08:39


Za propust su optužili fizioterapeuta Đakoma Naldija i člana tima Umberta Ferera.

Foto: www.profimedia.rs
RAZOČARAN SAM KAO I SVI DRUGI! Sinerov bivši fizio o doping skandalu!

Pred US open svetom tenisa odjeknula je vest da je Janik Siner dva puta u martu pao na doping testu, ta vest držana je u tajnosti, ali je o svemu progovorio i Đakomo Naldi, fizioterapeut koji je označen kao glavni krivac za aferu u kojoj se našao italijanski as. Sinerov trener je dao objašnjenje u koje je malo ko poverovao.

Za propust su optužili fizioterapeuta Đakoma Naldija i člana tima Umberta Ferera. Tvrdili su da je Naldi posekao prst na skalpel i da mu je Ferera dao sprej koji sadrži kostebol. Njihovo objašnjenje je da je steroid dospeo u organizam Sinera preko kože - preneo ga je Naldi dok ga je masirao.

- I ja sam razočaran kao i svi drugi, ali... Ne mogu da pričam baš svašta, ali se nadam da ću pre ili kasnije moći da kažem šta se desilo i da vam dam širu sliku, pošto ovako deluje da je samo moja krivica. Ali, to nije slučaj - naglasio je Naldi.

Foto: Instagram.com/janniksin

Janik Siner

 

Istakao je da je Janik Siner bio veoma korektan prema njemu i da imaju jako dobar odnos, ali je isto tako svestan da će teško ubuduće moći da radi u profesionalnom sportu. Ispao je "žrtveno jagnje" u čitavom postupku, a onda mu se Siner "zahvalio" otkazom.

Siner sada čeka ishod žalbe Svetske anti doping agencije (VADA) na kaznu koju mu je izrekla Agencija za integritet tenisa (ITIA). Da podsetimo, ona je bila izuzetno blaga – samo su mu oduzeti poeni i zarada od turnira u Indijan Velsu. VADA traži suspenziju od godinu do dve, a žalbu je uložila Sudu za sportsku arbitražu (KAS). Odgovor se očekuje krajem godine. U međuvremenu je Siner našao zamene za pomenuti duet, na njihovo mesto su došli bivši članovi stručnog štaba Novaka Đokovića, Ulises Badio i Marko Paniki.

BONUS VIDEO: