PRAVE SE ENGLEZI: Britanski mediji izneli sramne neistine - brutalno ponizili Đokovića i Federera!


IZVOR: Vladimir Vorih - 14.10.2024 | 07:47


Prekrajanje istorije.

Foto: Instagram.com/djokernole
PRAVE SE ENGLEZI: Britanski mediji izneli sramne neistine - brutalno ponizili Đokovića i Federera!

Italijanski teniser Janik Siner uspeo je da ostvari veliki uspeh u Šangaju, osvojivši trofej pobedom nad Novakom Đokovićem rezultatom 2:0 (7:6, 6:3). Ovom pobedom Siner je sprečio Novaka Đokovića da dođe do svog 100. trofeja, što predstavlja značajan momenat u karijeri mladog Italijana.

Navedenim ostvarenjem italijanski teniser je stigao do svoj sedme titule u kalendarskoj 2024. godini i potpuno je jasno da će aktuelnu godinu okončati na prvoj poziciji ATP liste.

Međutim, u epicentru skandala našli su se britanski mediji koji su trijumf Sinera propratili informacijama da je Siner prvi teniser još od Endija Mareja 2016. godine,  koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio šest, ili više trofeja.

Ipak, letimičnom uvidom u ostvarenja prethodnih godina, lako se dolazi do zaključka da su ostrvsi mediji izneli, u najmanju ruku neistinu.

Naime, šest ili više trofeja u jednoj kalendarskoj godini osvojili su Rodžer Federer 2017. godine, kao i najbolji teniser u istoriji sporta Novak đoković u prethodnoj 2023. godini.

Podsetićemo samo da je srpski teniser tokom 12 meseci 2023. godine stigao do trofeja na turnirima Adelejd, Australijan open, Rolan Garos, US Open, Sinsinati, Pariz i završni masters u Torinu.

 

 

Podsetićemo da je ovog jutra (ponedeljak, 14. oktobar) izašla i najnovija ATP lista. Trenutni "broj jedan" na ATP listi i dalje je Italijan Janik Siner koji trenutno ima 11.920 bodova. Selede ga Karlos Alkaraz sa 7.120 Nemac Aleksander Zverev sa 6.795 bodova. 

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković nije uspeo da stigne do svog 100. trofeja u karijeri i u ovom momentu sa 6.210 poena zauzima četvrtu poziciju, dok grupu od pet najboljih tenisera današnjice zaokružuje Rus Danil Medvedev sa 5.530 poena.

U TOP 10 tenisera na ATP listi nalaze se i Tejlor Fric, Andrej Rubljov, Kasper Rubljov, Aleks de Minor i Grigor Dimitrov.

 

BONUS VIDEO: