NOVI UDAR NA NOVAKA: Ponizili su ga kao nikada pre - sramotna izjava predsednika italijanskog saveza!


IZVOR: Vladimir Vorih - 15.10.2024 | 06:35


Izazvao je burne reakcije u teniskom svetu.

Foto: Profimedia
NOVI UDAR NA NOVAKA: Ponizili su ga kao nikada pre - sramotna izjava predsednika italijanskog saveza!

Predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi izazvao je kontroverzu svojim izjavama o meču između Janika Sinera i Novaka Đokovića koji je odigran u finalu mastersa u Šangaju, a koji je Italijan rešio u svoju korist rezultatom 2:0 (7:6, 6:3). Izražavajući svoje divljenje prema mladom Italijanu Binagi je izazvao burne reakcije u teniskog sveta.

Anđelo Binagi je istakao da je pobeda na najboljim teniserom u istotiji ovog sporta nekada smatrana nezaboravnim podvigom, ali da je sada bilo veoma očekivano da će Siner trijumfovati. Ove izjave su naišle na negodovanje mnogih ljubitelja tenisa koji smatraju da je Binagi preterao u potcenjivanju kvaliteta i iskustva Novaka Đokovića.

- Baš sam razmišljao koliko su se stvari promenile za godinu dana. Ranije, pobediti Novaka bio je nezaboravan podvig. Sada sam bio siguran da će pobediti - rekao je on u razgovoru za radio „Gr Parlamento“.

Foto: www.profimedia.rs

Siner je savaldao Novaka na mastersu u Šangaju

 

Istovremeno, Binagi je izneo i svoje predviđanje o broju grend slemova koje bi Novak mogao da osvoji, ističući da je to dobar cilj za postići, ali naglašavajući da je ključno pratiti njegovo zdravlje. Naglasio je da je Siner fenomen kao dečak i sportista, te da je italijanski tenis prvi put apsolutni protagonista svetske scene. Ove prognoze su izazvale različite reakcije u teniskoj javnosti, kako među navijačima, tako i među stručnjacima:

- Odsad, biće podvig za Novaka da pobedi Janika. Situacija se obrnula. Koliko će grend slemova moći da osvoji? Osvojio je dva u sezoni. Od Novaka je mlađi 15 godina, tako da će sa dva godišnje imati 30. Možda je previše, ali između Novaka, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, to je dobar cilj za postići. Ali nije bitno koliko će uspeti, pitanje je koliko ćemo uspeti da ga zadržimo u savršenoj formi. Nije btno koliko tunrira je osvojio ili koliko bodova ima, moramo da pratimo njegovo zdravlje. Ako je zdrav, Janik je fenomen kao dečak i kao sportista, koji nastavlja da uči. Njegova religija je rad. Nebitno da li će doći do 10, 20, 30, italijanski tenis je po prvi put apsolutni protagonista svetske scene. Jedina briga je zdravlje, ako je sačuva, idemo ka novoj eri.

Kritike i pohvale koje su usledile nakon izjava Anđela Binagija svedoče o dubokoj podeljenosti među ljubiteljima tenisa u vezi sa budućnošću Novaka Đokovića i usponom Janika Sinera. Ostaje da se vidi kako će se ove prognoze odraziti na dalji razvoj teniske scene.

 

BONUS VIDEO: