ĐOKOVIĆ I NADAL, NIJE GOTOVO: Epsku duel moguć je i brže nego što mislite


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 15.10.2024 | 17:26


Istina, rezultat neće biti u prvom planu.

Foto: Profimedia
ĐOKOVIĆ I NADAL, NIJE GOTOVO: Epsku duel moguć je i brže nego što mislite

Novak Đoković poražen je od Janika Sinera u finalu mastersa u Šangaju, a onda je otišao Saudijku Arabiju gde će učestvovati šestorica slavnih tenisera i koji će biti najbogatiji u istoriji ovog sporta. Saudijska Arabija, odnosno grad Rijad, ugostiće spektakularan revijalni turnir u Rijadu od 16. do 19. oktobra pod nazivom "Šest kraljeva".

Organizatori su osmislili revolucionarni format, gde će dvojica najuspešnijih tenisera u istoriji Đoković i Nadal, imati direktan prolaz u polufinale. Mečevi počinju 16. oktobra, kada će Medvedev odmeriti snage sa Sinerom, dok će Rune igrati protiv Alkaraza. Pobednici ovih mečeva susrešće se u polufinalima sa Đokovićem i Nadalom.

 

 

Srbin u četvrtak igrati sa pobednikom meča Danila Medvedeva i Janika Sinera, a istog dana Rafael Nadal ide na Holgera Runea ili Karlosa Alkarasa. Dakle, duel sa Sinerom je moguć već ove sedmice, ali svi bi sigurno želeli da gledaju još jedan teniski klasik između Noleta i Rafe. Petak je slobodan dan, a u subotu su susreti za treće mesto i finale. Dakle, dva su moguća puta da se tako nešto desi. Na kraju, pobednik dobija šest miliona dolara, a svaki učesnik je odmah zaradio milion i po dolara.

Turnir se završava 19. oktobra kada će biti krunisan prvi šampion "Šest kraljeva". Svaki od učesnika turnira ima zagarantovanih 1.500.000 dolara, a pobednik će kući odnesti neverovatnih 6.000.000 dolara, što je značajno više od nagrada na grend slemovima. Ovaj događaj, osim što privlači pažnju zbog ogromnog nagradnog fonda, mogao bi da postane prekretnica u svetu tenisa i postavi nove standarde kada je u pitanju zarada u sportu.

 

BONUS VIDEO