PONIŽENJE, ILI NE? Nekadašnji Novakov trener udario na srpskog asa - njega poredi sa Đokovićem!


IZVOR: Vladimir Vorih - 16.10.2024 | 06:40


Doping afera je tako brzo zaboravljena.

Foto: Tanjug/AP
PONIŽENJE, ILI NE? Nekadašnji Novakov trener udario na srpskog asa - njega poredi sa Đokovićem!

Masters u Šangaju okončan je trijumfom Italijana Janika Sinera koji je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića rezultatom 2:0 (7:6, 6:3).

Trijumf Janika Sinera protiv Novaka Đokovića u Šangaju i dalje odjekuje u teniskom svetu. Nema nijednog velikog asa iz prohujalih vremena koji ne komentariše ishod ovog mastersa ali i sjajnu igru italijanskog asa. U oči upada da gotovo niko ne pominje probleme sa dopingom, očigledno smatraju da Siner ne snosi krivicu. Fokus je na njegovoj igri i kvalitetu pobede protiv Đokovića.

Boris Beker, bivši teniski as, ističe da je od US opena Siner igrao na maksimumu. On primećuje da stil Janikove igre podseća na Novakov, posebno u smislu konstantnosti. Siner nikada ne ide ispod proseka, uvek je na visokom nivou, a brzina njegovih lopti tera protivnika od osnovne linije:

– Pogledao sam mnogo Sinerovih mečeva u poslednje vreme, jasno je da je od US opena na maksimimu. Stil Janikove igre je sličan Novakovom, pogotovo u smislu konstantnosti. Siner nikada ne ide ispod proseka, uvek je na visokom nivou. Lopte su mu veoma brze i teraju protivnika od osnovne linije. Kada je Nole bio malo mlađi, do pre par godina, mogao je da dominira u razmenama s osnovne linije zahvaljujući dobrim osnovama – radu nogu i brzini - istakao je Beker a prenosi "Sport klub".

Foto: Tanjug/AP

Po kojim parametrima uopšte mogu da se porede Novak i Janik?

 

Analitičari, uključujući i Borisa Bekera, smatraju da budućnost teniskog vrha pripada Janiku Sineru i Karlosu Alkarasu. Siner je ubedljivo prvi na ATP listi, osvojivši tri titule više, među kojima su dva mastersa 1.000. Sa druge strane, Alkaras je dobio sva tri ovogodišnja meča protiv Sinera i preokrenuo međusobni skor.

– Možemo Sinera i Alkarasa da definišemo kao Đokovića i Federera u budućnosti, ali u pravim proporcijama. Ipak su Rodžer i Nole ispisali, uz Rafu Nadala, istoriju.

Boris Beker očekuje da rivalitet Italijana i Španca, odnosno Janika Sinera i Karlosa Alkarasa, bude glavna atrakcija ATP tura u narednim godinama. Stilski gledano, Alkarasa možemo porediti sa Federerom, a Sinera sa Đokovićem. Očigledno je da se teniski svet sprema za novo poglavlje u svetu tenisa, sa mladim talentima koji obećavaju uzbudljive mečeve i rivalstva.

 

BONUS VIDEO: