ODLAZAK POD NOŽ: Operativni zahvat je bio neizbežan - slavna teniserka prošla kroz pakao! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 17.10.2024 | 07:38


Prema sopstvenim rečima, bila je užasnuta.

Foto: Tanjug
ODLAZAK POD NOŽ: Operativni zahvat je bio neizbežan - slavna teniserka prošla kroz pakao! (VIDEO)

Teniska legenda Serena Vilijams nedavno je objavila da se podvrgla hirurškom zahvatu i da joj je uklonjena cista veličine grejpfruta sa vrata. U videu objavljenom na društvenoj mreži "X", nekadašnji "Tviter", Serena je objasnila da je otkrila kvržicu na desnoj strani vrata u maju, a naknadnim skenerom je potvrđeno da je promena benigna. Treba napomenuti da cista nije odmah uklonjena po otkriću, već nakon što je dosegla određenu veličinu.

Sa neverovatnih 23 Grend slem titula, Serena Vilijams je učvrstila svoj status kao jedna od najvećih teniskih igračica svih vremena. Njene pobede na Gren slemovima uključuju sedam titula na Vimbldonu, šest US Opena, tri trijumfa na Rolan Garosu i sedam šampionata na Australian Openu. Važno je napomenuti da je Serena prvu Gren slem titulu osvojila na US Openu 1999. godine, dok je poslednje veliko ostvarenje zabeležila gotovo pune dve decenije kasnije, na Australian Openu 2017. godine.

Otkrivanje Sereninog zdravstvenog problema pruža retku uvid u lične izazove sa kojima se suočavaju čak i najuspešnije i najpoštovanije javne ličnosti. To služi kao podsetnik da pojedinci, bez obzira na svoja postignuća, nisu imuni na zdravstvene probleme i potrebu za medicinskim intervencijama.

 

 

Serena Vilijamsova odluka da otvoreno diskutuje o svojem iskustvu sa značajnim zdravstvenim problemom ističe važnost svesti o zdravlju. Deljenjem svoje priče, ona podstiče druge da prioritet stave na svoje zdravlje, potraže medicinsku pomoć kada je potrebno i otvoreno se bave zdravstvenim problemima. Takođe, njena transparentnost gradi osećaj solidarnosti i razumevanja, pokazujući da su zdravstveni izazovi univerzalni aspekt ljudskog iskustva, prevazilazeći granice slave i uspeha.

Pored svih navedenih ostvarenja na teniskom terenu, treba napomenuti da je danas četrdesettrogodišnja Serena Vilijams 2012. godine stigla i do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

BONUS VIDEO: