REKLI SU MU DA SE OPROSTI OD KARIJERE! Đoković prelomio, pa se oglasio - Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer...


IZVOR: Republika - 18.10.2024 | 16:50


Zapušio im je usta

Foto: Profimedia
REKLI SU MU DA SE OPROSTI OD KARIJERE! Đoković prelomio, pa se oglasio - Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer...

Srpski teniser Novak Đoković, trenutno u Rijadu gde se takmiči na egzibicionom turniru "Slem šest kraljeva", dao je nedavno intervju za argentinski "La Nasion", u kome je govorio o svojoj budućnosti u tenisu.

Đoković je istakao da je bliži nastavku karijere nego povlačenju.

- Kažu mi: "Osvojio si zlato, osvojio si sve, reci 'zbogom'". Sa druge strane, neki misle da bi trebalo da nastavim dokle god mislim da mogu da budem favorit za grend slem titule. Ja sam bliže ovim drugima. - Možda se predomislim, ne znam, ali zasad osećam da želim da nastavim. Još koliko? Putovanja i pronalaženje motiva padaju mi sve teže. Nije lako, pogotovo s decom, ne želim da budem odsutan od kuće dugo, ali i dalje imam nešto što me pokreće. Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer će morati da me gledaju još neko vreme - rekao je Đoković za "La nasion". 

Osvajač 24 grend slem pehara izrazio je uverenje da može osvojiti još jedan trofej.

- U dubini duše osećam da mogu da osvojim još grend slem titula. Ono što me i dalje motiviše da se takmičim, naročito na slemovima, jeste osećaj da sam kandidat za osvajanje tih trofeja. Takođe, volim da nastupam u Dejvis kupu za Srbiju, sa kojom sam 2010. osvojio to takmičenje - dodao je Đoković.

Đoković je istakao i svoju ljubav prema takmičenju u Dejvis kupu za Srbiju: "Volim da nastupam u Dejvis kupu za Srbiju, sa kojom sam 2010. osvojio to takmičenje."

Novak Đoković je, dakle, izneo svoje ambicije i motivaciju za nastavak karijere, ostavljajući otvorenom mogućnost osvajanja još grend slem titula i uveren u svoju ulogu favorita u budućim takmičenjima.

BONUS VIDEO