NADAL SE POKLONIO ĐOKOVIĆU: Rafa se osvrnuo na 15 godina međusobnih duela


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 19.10.2024 | 20:53


Španac imao posebnu zahvalnost prema Novaku i njegovom timu.

Foto: www.profimedia.rs
NADAL SE POKLONIO ĐOKOVIĆU: Rafa se osvrnuo na 15 godina međusobnih duela

Rafael Nadal je ove godine rešio više puta da ode u penziju, a u dva navrata ga je u nju poslao Novak Đoković. Nole to prvi put uradio u drugom kolu Olimpijskih igara kada ga je poslao u penziju na zvaničnim mečevima, a sada je to uradio i na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji “Šest kraljeva” tako što ga je pobedio sa 6:2, 7:6.

Bio je to njihov 61. meč, a ponovo je Srbin odneo pobedu, što je njegova 32. u međusobnim duelima. Imajući sve u vidu, ne čuve emocije posle meča, ali i snažne reči srpskog tenisera.

Foto: Twiter.com/screenshot

Jake emocije: Novak i Rafa posle meča

- Ne znam gde da počnem, vratiću se na prvi meč 2005. godine, mislim da je to bilo tad. Ko bi rekao da ćemo skoro 20 godina kasnije sa 60 mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam najveće moguće poštovanje, neverovatan si sportista, neverovatna čovek. Rivalstvo je bilo stvarno intenzivno, nadam se da ćemo sedeti na plaži, piti piće i pričati o nečem drugom. Želeo bih da čestitam tvom timu, familiji na karijeri koju si imao. To je i vaš uspeh. Znam koliko žrtve treba porodica da stavi u karijeri profesionalnog tenisera, zaslužili ste ovo koliko i on. Svaka čast na neverovatnoj karijeri - izgovorio je Novak, pa dodao:

Foto: www.profimedia.rs

Poštuje rivala: Novak Đoković

- Teško je, mogu da pričam celu noć. Ne želim da pričam, on treba da priča umesto mene. Bila je čast, bilo je neverovatno zadovoljstvo da delim teren s tobom. Ovo je emotivan momenat, igrali smo toliko mečeva tokom godina i nemoj da napustiš tenis, ostani još malo. Ostani sa nama. Završiću sa jednim još, ne samo od mene, nego i teniskog sveta. Ostavio si nešto u ovom tenisu, hvala ti.

Međutim, Rafa mu nije ostao dužan.

- Moram početi sa tim da se zahvalim svima ovde. Sjajan događaj, fantastični igrači, a onda i jedna od najboljih publika ikad. Hvala na svemu tome. Želim da kažem Novaku i njegovom timu, hvala vam na svemu, hvala za ono što si rekao kao i na svim momentima koje smo podelili na terenu, bilo je neverovatno rivalstvo. Pomogao si mi da idem preko svojih limita skoro 15 godina, hvala na tome, jer bez toga ne bih bio igrač kakav sam danas. Čestitam ti na tvojoj karijeri, titulama i svemu ostalom tebi i tvom timu - poručio mu je Nadal, pa dodao šta će mu nedostajati u životu iz tenisa:

Foto: www.profimedia.rs

Zna da je njegovo prošlo: Rafael Nadal

- Šta će mi nedostajati? Verovatno sve. Tokom skoro 20 godina karijere, imao sam priliku da igram na najboljim mestima na svetu, što sam samo gledao na TV. Moj san je bio da postanem uspešan teniser, a to sam ispunio. Nedostajaće mi podrška, ljubav koju sam dobijao širom sveta. Bila je čast, osećam se veoma srećno što sam teniser, imao sam neverovatan turnir i zato sam zahvalan svima.

BONUS VIDEO