NADAL MAĐIJAO ĐOKOVIĆA: Španac pokušao da urekne Srbina sluteći mu kraj


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 21.10.2024 | 10:10


Taj detalj mnogima je promakao.

Foto: Profimedia
NADAL MAĐIJAO ĐOKOVIĆA: Španac pokušao da urekne Srbina sluteći mu kraj

Rafael Nadal je ove godine rešio više puta da ode u penziju, a u dva navrata ga je u nju poslao Novak Đoković. Nole to prvi put uradio u drugom kolu Olimpijskih igara kada ga je poslao u penziju na zvaničnim mečevima, a sada je to uradio i na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji “Šest kraljeva” tako što ga je pobedio sa 6:2, 7:6. Bio je to njihov 61. meč, a ponovo je Srbin odneo pobedu, što je njegova 32. u međusobnim duelima.

Imajući sve u vidu, ne čuve emocije posle meča, ali i snažne reči srpskog tenisera, ali i Nadala.

- Teško je, mogu da pričam celu noć. Ne želim da pričam, on treba da priča umesto mene. Bila je čast, bilo je neverovatno zadovoljstvo da delim teren s tobom. Ovo je emotivan momenat, igrali smo toliko mečeva tokom godina i nemoj da napustiš tenis, ostani još malo. Ostani sa nama. Završiću sa jednim još, ne samo od mene, nego i teniskog sveta. Ostavio si nešto u ovom tenisu, hvala ti - rekao je Novak, a Rafa se nadovezao:

Foto: Twiter.com/screenshot

Veliki rivali: Đoković i Nadal

- Moram početi sa tim da se zahvalim svima ovde. Sjajan događaj, fantastični igrači, a onda i jedna od najboljih publika ikad. Hvala na svemu tome. Želim da kažem Novaku i njegovom timu, hvala vam na svemu, hvala za ono što si rekao kao i na svim momentima koje smo podelili na terenu, bilo je neverovatno rivalstvo. Pomogao si mi da idem preko svojih limita skoro 15 godina, hvala na tome, jer bez toga ne bih bio igrač kakav sam danas. Čestitam ti na tvojoj karijeri, titulama i svemu ostalom tebi i tvom timu - poručio mu je Nadal, pa dodao šta će mu nedostajati u životu iz tenisa.

Međutim, teniska javnost je uznemirena nakon izjava Nadala o trajanju karijere Novaka koje su usledile. Španski teniser je izneo svoje sumnje u to da će Đoković moći dugo da se takmiči na najvišem nivou, ističući da se starenje ne može izbeći čak ni uz najbolju fizičku spremnost.

- Što se tiče Đokovića, nisam siguran. Ljudska priroda je takva da čak i ako ostane zdrav on stari i to sve stigne u jednom momentu. Federer se povukao, sada ću i ja, a to su mu dva najveća rivala koja više nisu tu. U jednom momentu mislim da će Novak izgubiti motivaciju i da će se povući. To se svima dešava. Novak je dovoljno dobar da ako ostane zdrav može da se takmiči na najvišem nivou i da se bori za najveće titule. Ako nastavi da uživa, on će igrati. Ali u jednom momentu mu sve to neće biti dovoljno da nastavi. Tako ja mislim - istakao je Nadal. 



BONUS VIDEO