RAFA PONOVO NERVIRA NOLETOVE NAVIJAČE! "Najveći rival mi je bio Federer!"


IZVOR: Republika - 22.10.2024 | 09:39


Iskrenost mu nije jača strana.

Foto: Tanjug/AP
RAFA PONOVO NERVIRA NOLETOVE NAVIJAČE! "Najveći rival mi je bio Federer!"

Rafael Nadal je nedavno izneo mišljenje o rivalstvu s Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, izazivajući burne reakcije među navijačima tenisa. Iako statistika pokazuje da je odigrao najviše mečeva s Đokovićem, Nadal tvrdi da je njegovo najveće rivalstvo ipak bilo s Federerom.

- Đoković je igrač s kojim sam igrao najviše, ali, prema mom mišljenju, najveći rival mi je bio Federer. Jer kada sam se pojavio, Federer je bio tu i on je bio prvi. U godinama kada sam u svakom smislu reči bio najbolji, bili su to Rodžer i Novak - rekao je Nadal.

Nastavio je u istom ritmu.

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal

 

- Ali tih prvih godina, onih koje na vas ostavljaju poseban trag, Rodžer je uvek bio tu. Ne znam zašto je moje rivalstvo s njima dvojicom bilo intenzivnije nego ono među njima. Ne znam šta je razlog tome, ali mislim i da je širom sveta prisutan taj osećaj. Morali bismo da nađemo razlog. S Rodžerom je sve jasno, bio je tu jasan kontrast stilova i načina kako se gleda i pristupa sportu. S Novakom, naravno, bio je to neverovatan izazov. Na kraju, on je igrač koji je uspeo da održi najviši nivo igre i napreduje svake godine. Brojke kažu da je najbolji, njegov nivo tenisa je takođe bio najbolji i, kao dodatak, uspeo je da se drži daleko od povreda - objašnjava Nadal.

Iako ističe Federera kao svog najvećeg rivala, Nadal priznaje da je igranje protiv Đokovića predstavljalo neverovatan izazov. On ističe Đokovićevu sposobnost da održi najviši nivo igre, neprekidno napreduje i uspeva da se drži daleko od povreda, što ga čini jednim od najboljih igrača u svetu tenisa.

Nakon ovih izjava, javnost je pokrenula lavinu reakcija na društvenim mrežama, dok su navijači Novaka Đokovića isticali da je upravo njihov idol Nadalov najveći rival. Očigledno je da će ova tema i dalje izazivati strastvene rasprave među ljubiteljima tenisa.

BONUS VIDEO: