ON JE NAJVEĆI SVIH VREMENA! Poznati trener UZDIGAO Novaka, a SPUSTIO Nadala i Federera!


IZVOR: Republika - 22.10.2024 | 14:47


Njegovo telo je zdravije.

Foto: Tanjug/AP
ON JE NAJVEĆI SVIH VREMENA! Poznati trener UZDIGAO Novaka, a SPUSTIO Nadala i Federera!

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu nedavno je izazvao pažnju teniske javnosti svojim komentarima o najvećim teniserima današnjice. Posebno je istakao Novaka Đokovića, naglašavajući zdravlje njegovog tela kao ključnu prednost u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Muratoglu je istakao da bi izabrao Đokovića pre njih dvojice jer smatra da može da igra duže zbog zdravijeg tela.

- Njegovo telo je zdravije od tela ostale dvojice (Rafaela Nadala i Rodžera Federera, prim. aut.). Izabrao bih ga pre Federera i Nadala jer može da igra duže. Njegovo telo je zdravije od njihovih. Njegova motivacija da bude najveći je bila velika i ako pogledate na to koliko grend slemova je osvojio, mislio sam da će jednog dana postati najveći, što je i učinio.

Foto: Tanjug/AP

Patrik Muratoglu


Za kraj je imao jasnu poruku.

- Ima toga što mislim da bi mogao da čini bolje, mada je to teško reći jer je on najveći svih vremena... Ponekad osećam da nije dovoljno agresivan u svojoj igri. On je verovatno momak koji pokriva teren na najbolji mogući način - zaključio je Muratoglu.

Iako je pohvalio Đokovića, Muratoglu je takođe izneo i kritički osvrt na njegovu igru. Istakao je da ponekad oseća da Novak nije dovoljno agresivan u svojoj igri, ali je istovremeno priznao da je on "najveći svih vremena" i da pokriva teren na najbolji mogući način.

BONUS VIDEO: