HRVAT OPLEO PO ĐOKOVIĆU: To čak ni Novak ne zna


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 25.10.2024 | 14:59


Ivan Ljubičić smatra da dobro sagledava situaciju u kojoj se nalazi srpski as.

Foto: Profimedia
HRVAT OPLEO PO ĐOKOVIĆU: To čak ni Novak ne zna

Bivši trener Rodžera Federera Ivan Ljubičić izneo je svoje mišljenje o partijama Novaka Đokovića istakavši da Nole mora da bira turnire koji mu najviše odgovaraju. Ljubičić je naglasio da Novak treba da se fokusira na turnire, a ne na plasman na listi, jer bi za napredak morao da igra na većem broju turnira, što smatra da Novak trenutno nije spreman da uradi. Ipak, istakao je da Novak pokazuje izuzetnu sposobnost kada je motivisan za takmičenje, ali da ne zna šta će dalje činiti.

Foto: www.profimedia.rs

Ivan Ljubičić

- Ne znam zaista i mislim da ni sam Novak to ne zna. Po mom mišljenju, njegov cilj su definitivno turniri, ne plasman na listi, jer da bi napredovao, on bi morao da igra i na većem broju turnira. Niti je fizički, niti je mentalno spreman za to, ali u Šangaju nam je pokazao da kada želi da se takmiči, može da izazove najbolje - rekao je Ivan, pa dodao:

- Imam zaista sumnje u to da će se pojaviti u Torinu, ali mislim da bi opet mogao da pokuša naredne godine.

Podsetimo, Novak je posle Šangaja odustao od mastersa u Parizu gde je branio titulu, pa mu samim tim i dalje visi plasman na završni masters u Torinu. Međutim, pitanje je da li će Đoković igrati među osam najbolji čak i da stekne to pravo jer je mnogo naznaka da je on u svojo glavi odavno završio sezonu. Ako ju je uopšte i počinjao zbog nečeg drugog sem zbog pohoda na zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, što je i uspeo da osvoji.

BONUS VIDEO