LOŠE VESTI: Novakova pozicija je uzdrmana - sve će biti poznato nakon turnira u Beogradu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 26.10.2024 | 07:46


Neizvesnost će potrajati.

Foto: www.profimedia.rs
LOŠE VESTI: Novakova pozicija je uzdrmana - sve će biti poznato nakon turnira u Beogradu!

Novak Đoković je dobio neočekivane vesti nakon što je Aleks de Minor pobedio Jakuba Menšika u četvrtfinalu turnira u Beču. Ovaj rezultat doveo je u pitanje Novakov plasman na Završni masters u Torinu, a situacija je postala još neizvesnija nakon što je De Minor najavio svoje ambicije za osvajanje turnira.

Nakon velike drame i preokreta, De Minor je uspeo da pobedi Menšika rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 6:4). Ovaj rezultat postavio je De Minora na deveto mesto u trci za Završni masters, sa samo 355 bodova manje od Đokovića. Ukoliko bi osvojio titulu u Beču, De Minor bi skočio na 3.855 bodova, svega 55 bodova iza Đokovića, što bi mu pružilo priliku da ga prestigne na Mastersu u Parizu, kao i na turniru u Beogradu.

Moguće rešenje oko plasmana na Završni masters bi mogli da saznamo tek na turniru u Beogradu, gde će se Novak nadati neuspehu De Minora. Ipak, situacija ostaje neizvesna, a Novak i dalje nije objavio svoje planove za sam finiš sezone, ostavljajući mnoge u neizvesnosti.

 

 

De Minor se sada priprema za polufinale u kojem će se suočiti sa Karenom Kačanovim. Ukoliko ostvari uspeh i plasira se u finale, De Minor će biti još bliži prestizanju Đokovića u trci za Završni masters.

Dakle, borba za plasman na Završni masters u Torinu je postala izuzetno uzbudljiva, a ljubitelji tenisa će sa nestrpljenjem pratiti ishod turnira u Beogradu kako bi saznali ko će se naći u prestižnom završnom turniru sezone.

Ne tako davno najbolji teniser u istoriji belog sporta je o ATP turniru u Beogradu izjavio:

- Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd, to je Đoletov projekat, on je od početka do kraja uradio sam sa timom. Drago mi je jer njegov tim radi dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjaluci, znaju kako da organizuju dobar turnir. Pružila se prilika da uzmu licencu na dve godine, ta licenca opet ne pripada Beogradu, već turnir u Sankt Petesburgu. Bio je u Izraelu, pa onda se preselio u Španiju. Drago mi je da ima dve godine garantovane, Beograd ima tenisku kulturu. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organizatorima. Nadam se da će svi ostali srpski teniseri igrati, domaća publika gleda, nadamo se da će biti neko zvučnije ime. Nezgodno je jer je pred masters u Torinu i dosta tenisera tada završava sezonu.

Da podstimo, teniski spektakl u srpskoj prestonici odigraće se od 3. do 9. novembra.

 

BONUS VIDEO: