BRAVOOO, KRALJICE! Olga Danilović u finalu turnira u Kini!


IZVOR: Republika/ O.J. - 26.10.2024 | 13:27


Pokazala je strašan karakter!

Foto: www.profimedia.rs
BRAVOOO, KRALJICE! Olga Danilović u finalu turnira u Kini!

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je značajan uspeh plasiravši se u finale WTA turnira u Guangdžou! Nakon velike borbe i preokreta, uspela je da savlada Katerinu Sinijakovu koja joj je predala meč pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:3 u gemovima za Srpkinju.

Na terenu je provela skoro dva i po sata, pretrpela poraz u prvom setu rezultatom 4:6, ali se vratila osvajanjem drugog identičnim rezultatom. U prvom setu je čak i vodila 3:0, ali je onda usledio strmoglavi pad. Međutim, uspela je da pokaže karakter i izdigne se, te izjednači zahvaljujući brejku na 3:3. U poslednjem setu, Čehinja je predala meč usled grčeva pri rezultatu 4:3 za Olgu. Danilovićeva je tokom meča odigrala čak jedanaest brejkova, demonstrirajući izuzetnu borbenost i odlučnost.

Foto: Profimedia

Najbolji plasman u karijeri: Olga Danilović

Ovim trijumfom, Olga je osvojila ukupno 163 boda, što je podiglo njenu poziciju na WTA listi na visoko 64. mesto, najbolji plasman od početka karijere.

U finalu, Olga će igrati protiv Lucije Bronzeti iz Italije ili Karoline Dolehajd iz Amerike. Bez obzira na protivnicu, naša teniserka će u ovako strašnoj formi biti favoritkinja protiv svakog, te se sa nestrpljenjem očekuje ishod drugog polufinalnog duela.

Najveći uspeh u karijeri Olge Danilović je osvojena titula na River kupu u Moskvi 2018. godine, dok je pre dve godine igrala finale u Lozani, ali tamo nije uspela da osvoji pehar. Važno je napomenuti da su ova dva turnira igrana na šljaci, te će u Guangdžouu Olga imati priliku da se domogne prve titule na tvrdoj podlozi.

BONUS VIDEO