NOVAK DOBIO NAJBOLJE MOGUĆE VESTI! Još jedan korak do Završnog mastersa!


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.10.2024 | 08:18


Posle Pariza sve će biti poznato

Foto: www.profimedia.rs
NOVAK DOBIO NAJBOLJE MOGUĆE VESTI! Još jedan korak do Završnog mastersa!

Novak Đoković je dobio sjajne vesti iz Beča, gde je Aleks de Minor izgubio u polufinalu od Karena Hačanova rezultatom 6:2, 6:4. Ovaj poraz znači da i dalje gleda u leđa Srbinu u ATP trci. Novakovi navijači rado bi videli njegovu pojavu na Završnom mastersu u Torinu, iako to nije primarni cilj našeg asa, ali je i dalje u trci. De Minor ostaje deveti u ATP trci, dok je Đoković i dalje na šestom mestu sa 3,910 bodova. Ispred njega su Kasper Rud sa 3,855 i Andrej Rubljov sa 3,720 bodova, dok je Australijanac na 3,555 bodova. U Torinu će igrati najboljih osam.

Sledi masters u Parizu, gde će učestvovati svi osim Đokovića, pa ga čeka odlučujuća nedelja, kada će sve biti poznato. Novakovim rivalima se pružila prilika da mu priprete tokom minule nedelje, ali su svi podbacili, pa mu i dalje gledaju u leđa. Nadamo se da će što pre takmičenje završiti Norvežanin, Rus i Australijanac i tako pomoći da Nole, iako ne igra, izbori plasman na Završni masters.

Foto: Tanjug/AP

Propustio šansu: Aleks de Minor

Đoković je nedavno redukovao broj turnira na kojima igra, a glavni razlog tome bi mogle da budu Olimpijske igre, kako ove u Parizu, tako i one u Los Anđelesu 2028. godine, mnogi kažu.

Novaka Đokovića nećemo gledati na mastersu u Parizu ove godine, jer je odlučio da odustane od takmičenja. Direktor Pariza, Sedrik Piolin, ističe da Novak, koji ima 37 godina, prilagođava svoj raspored stanju svog tela.

BONUS VIDEO