OLGA DANILOVIĆ OSVOJILA TURNIR U KINI! Najveći uspeh u karijeri Srpkinje


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.10.2024 | 10:25


U finalu je "počistila" i Amerikanku!

Foto: Profimedia
OLGA DANILOVIĆ OSVOJILA TURNIR U KINI! Najveći uspeh u karijeri Srpkinje

Olga Danilović je ostvarila najbolji uspeh u karijeri, pošto je osvojila turnir u Guangdžouu savladavši Amerikanku Karolajn Dolehajd u finalu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1)!

Strašan turnir je odigrala srpska teniserka i posle Andreeve, Peri i Savankaeve koje je izbacila istim rezultatom, te Peri koja joj je predala meč posle preoketa, kao šlag na tortu stigla je i ubedljiva pobeda u finalu nad Amerikankom!

Ključan momenat u prvom setu dogodio se u maratonskom petom gemu koji je posle velike borbe pripao Olgi, što je ujedno bio i prvi brejk na meču. Na drugi se nije čekalo dugo, pošto je Danilovićeva njime i osvojila prvi set u devetom gemu. Neočekivano je krenuo drugi set, jer je Dolehajd došla do brejka na otvaranju, ali odmah je istom merom uzvratila srpska teniserka za izjednačenje. Odlučno je ugrabila i drugi brejk, a potom i treći, te sigurno privela finale kraju i slavila.

Foto: Profimedia

Olga Danilović

Najveći uspeh u karijeri Olge Danilović je do sada bila osvojena titula na River kupu u Moskvi 2018. godine, dok je pre dve godine igrala finale u Lozani, ali tamo nije uspela da osvoji pehar. Važno je napomenuti da su ova dva turnira igrana na šljaci, te se u Guangdžouu Olga prvi put domogla titule na tvrdoj podlozi!

Veliko bravo za Olgu i nadamo se da je ovo samo nagoveštaj još boljih partija i većih uspeha.

BONUS VIDEO