NE MOŽE DA POVERUJE! Norvežanin u čudu: Kako su Novak, Rafa i Rodžer dominirali 20 godina?


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 23:13


Nikako mu nije jasno.

Foto: Tanjug/AP
NE MOŽE DA POVERUJE! Norvežanin u čudu: Kako su Novak, Rafa i Rodžer dominirali 20 godina?

Dok se bliži kraj još jedne teniske sezone, pažnja javnosti usmerena je ka Novaku Đokoviću.

Odluka o preskakanju ATP Mastersa u Parizu otvara pitanje da li će se pojaviti na Završnom mastersu u Torinu. Ipak, bez obzira na dalje korake, Novak Đoković je već ostavio dubok trag u tenisu koji zaslužuje neizmerno poštovanje.

Jedan od najimpresivnijih podataka o Đokoviću je njegov vlasništvo nad najviše Grend slemova u istoriji muške teniske konkurencije, kao i osvajanje 99 turnira. Ovi impresivni rezultati nisu prošli neprimećeno, a divljenje prema Novaku dolazi čak i od drugih tenisera, kao što je norveški teniser Kasper Ruda.

Foto: Tanjug/AP

Norvežanin ne može da se načudi dominaciji trojice veličanstvenih

 

U nedavnom intervjuu za "Nothing Major" podkast, Ruda se divio "velikoj trojci" svetskog tenisa, izražavajući svoje čuđenje kako su Đoković, Nadal i Federer uspeli da dominiraju teniskim terenima punih 20 godina. Postavljajući retorička pitanja, Rud je izrazio svoje oduševljenje njihovom motivacijom, disciplinom i konstantnom pobedničkom snagom.

- Shvatio sam koliko je ludo sve to od Rafe, Rodžera i Novaka... da su na takav način nastupali 17 ili 18 godina. Bili su tako dobri. Kako su uspevali da zadrže svoju motivaciju? Kako su uspevali da budu tako striktni prema sebi? Kako su uspevali da pobeđuju 70 mečeva godišnje? Svake godine... Samo ne znam kako je to moguće. Jedno je raditi to tri, četiri ili pet godina. Ali oni su imali 20 godina čiste dominacije - rekao je Kasper Rud.

Ostavljajući utisak čak i na kolege tenisere, Novak Đoković je neosporno ostavio dubok i trajan pečat na svetu tenisa, a njegovi dostignuća i uticaj nastavljaju da inspirišu i oduševljavaju ljude širom sveta.

 

BONUS VIDEO: